Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Καταθέτει ο Νίκος Χατζηνικολάου στην προανακριτική για τα υποβρύχια

newpost.gr
Καταθέτει ο Νίκος Χατζηνικολάου στην προανακριτική για τα υποβρύχια
Ανοίγει σήμερα το πρωί, με την κατάθεση του δημοσιογράφου και εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου, η αυλαία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Realnews με σημαντικές αποκαλύψεις επί σειρά εβδομάδων που προκάλεσαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Ήδη η δωδεκαμελής επιτροπή έχει στα χέρια της, εκτός από το κομμάτι της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τις ελληνικές αρχές, και νέο υλικό από τη γερμανική δικογραφία που απέστειλαν οι γερμανικές αρχές μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της ανακρίτριας κυρίας Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό -που αποτελείται από πέντε φακέλους- περιέχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία με τις τελικές καταθέσεις των κατηγορουμένων της υπόθεσης Γιόχαν Χάουν (αναπληρωτή προέδρου της HDW) και Χανς Μούλενμπεκ (εντεταλμένου συμβούλου της Ferostaal) να θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υλικό αυτό περιέχει στοιχεία που δεν είναι γνωστά στις ελληνικές αρχές και έχει ήδη μπει στο μικροσκόπιο των βουλευτών.

Παράλληλα, όλα τα κόμματα έχουν κληθεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την τελική λίστα των μαρτύρων που θα περιλαμβάνει Έλληνες και Γερμανούς αξιωματούχους, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν και πολιτικά πρόσωπα. Στις προτάσεις των κομμάτων θα περιλαμβάνονται και προτάσεις για τις επόμενες ενέργειες, στις οποίες θα προβεί η επιτροπή, όπως άνοιγμα λογαριασμών και αιτήσεις δικαστικής συνδρομής.

Ενώπιον της επιτροπής θα βρεθεί την Πέμπτη και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Τάσος Τέλογλου, ενώ μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας το κατώφλι της Βουλής θα περάσουν τέσσερις ακόμα δημοσιογράφοι που έχουν ερευνήσει την εν λόγω υπόθεση, προκειμένου οι βουλευτές να αποκτήσουν μία συνολική εικόνα του θέματος.


Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: