Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Συμπλοκές αντιεξουσιαστών – ακροδεξιών στο κέντρο της Αθήνας


newpost.gr
Συμπλοκές αντιεξουσιαστών – ακροδεξιών στο κέντρο της Αθήνας
Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Κοτζιά ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Επεισόδια και στη συμβολή Φυλής και Φέρων. Έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Ολοκληρώθηκε η πορεία μνήμης με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου τα ξημερώματα της Τρίτης. Σε εξέλιξη τώρα συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων και αντεξουσιαστών στα Προπύλαια. Ήδη, σε μια πρώτη αψιμαχία αντεξουσιαστές, εγκλώβισαν 2 αστυνομικούς της ασφάλειας και πήραν το όπλο από τον ένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Σε κατάληψη τελεί για δεύτερη ημέρα το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστήμιου Αθηνών.


Κλειστοί είναι οι δρόμοι 3ης Σεπτεμβρίου από Ομόνοια, Μάρνη, Ηπείρου, Ιουλιανού, Πανεπιστήμιου από το ύψος της Πατησιών και Πειραιώς από το ύψος της Σωκράτους. Κλειστός και ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, ολοκληρώθηκε το τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου 44χρονου. Οι περίπου 500 άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν το σύνθημα «Η Ελλάδα στους Έλληνες».

Για την κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Από τις 6 το απόγευμα οργανώσεις της Αριστεράς έχουν συγκεντρωθεί στα Προπυλαία. Στις 19.30 θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας για την επίθεση των ΜΑΤ στην απεργιακή διαδήλωση στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ειδοποίησε όλες τις διοικήσεις των Τραπεζών να "κλείσουν" τα καταστήματά τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από αυτά υπό τον φόβο επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: