Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ"


Με αντικείμενο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, που θα κατατεθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το υπουργικό Συμβούλιο. Θα ακολουθήσει την Τρίτη σειρά συναντήσεων του...
Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Αλέκας Παπαρήγα.
Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από την Τετάρτη, με την επιστροφή των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, ενώ αποφάσεις θα πρέπει να αναμένονται για τον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και δεν αποκλείεται ο υπουργός Οικονομικών να προβεί σε νέες ανακοινώσεις.
Στο μεταξύ, έως τις 18 Ιουλίου επαρκούν τα χρήματα που διαθέτουν τα δημόσια ταμεία εάν δεν εκταμιευτεί η 5η δόση, για την οποία η τρόικα απαιτεί την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με σκληρά μέτρα αλλά και με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
«Μη καταβολή της 5ης δόσης θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα χρεοκοπία», δηλώνει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η συζήτηση με τους εταίρους για τον τρόπο χρηματοδότησης της οικονομίας το 2012 «δεν είναι εύκολη».
«Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι ένας ακόμα εκβιασμός της κοινής γνώμης», δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Η ΝΔ, τόνισε, θα στηρίξει δυναμικά τις αποκρατικοποιήσεις, ωστόσο δε θα συμφωνήσει στην εκχώρηση της οικονομικής πολιτικής τους δανειστές και δεν θα συναίνεσει σε σημεία του σχεδίου που η κυβέρνηση υποτάσσεται σε μικροσυμφέροντα συνδικαλιστών και συντεχνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: