Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Oι Sunday Times έβαλαν... πωλητήριο στον Παρθενώνα


newpost.gr
Oι Sunday Times έβαλαν... πωλητήριο στον Παρθενώνα
«Πωλείται. 1 μνημείο. Άριστη τοποθεσία. Χρειάζεται δουλειά. Καλέστε το Γιώργο Παπανδρέου» γράφει η ταμπέλα «πώλησης» που έχουν βάλει στον Παρθενώνα οι βρετανικοί Sunday Times, σε δημοσίευμα για τις επερχόμενες αποκρατικοποιήσεις στη χώρα μας.

Η εφημερίδα «μίλησε» με πολίτες που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές λιτότητας και την πρόθεση πώλησης δημόσιας περιουσίας, με έναν εξ αυτών να σχολιάζει: «Μπορεί να έχουν πουλήσει την Ακρόπολη και να μην το ξέρουμε».

Η αναφορά της εφημερίδας έχει τίτλο «Ανοιχτοί σε όλες τις λογικές προσφορές» και σε αυτήν σημειώνει ότι οι αποκρατικοποιήσεις θεωρούνται όρος για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα και επομένως ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έχει κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο πάνω από τη χώρα. «Από τις βουτηγμένες στη βότκα ημέρες του Μπόρις Γιέλτσιν στη Ρωσία έχει να γίνει μία τέτοια κρατική δημοπρασία», επισημαίνεται.

Γίνεται μια αναφορά στον πλούσιο κατάλογο των προς πώληση οργανισμών και στοιχείων περιουσίας του ελληνικού δημοσίου με τη σημείωση ότι στη νέα Ευρώπη τίποτα δεν είναι «ιερό».

Παράλληλα, κυβερνητικός σύμβουλος που δεν κατονομάζεται δηλώνει στην εφημερίδα ότι έσοδα της τάξης των 15 με 20 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι ένας πιο ρεαλιστικός στόχος, αντί των 50 δισεκατομμυρίων που έχει εξαγγελθεί. Όπως εξηγεί ο σύμβουλος, ένα περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά πολλά μαζί θα έριχναν τις τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: