Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η κόρη του Άκη σε «μπίζνες» με την γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος

newpost.gr

Η κόρη του Άκη σε «μπίζνες» με την γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή βρίσκεται η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, και η για πολλά χρόνια στενή της συνεργάτιδα, γενική γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Μαρία Καλτσά, λόγω μη καταβολής των απαιτούμενων φόρων κατά την κατασκευή και πώληση πολυτελούς οικοδομής στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Real News, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και η Μαρία Καλτσά αγόρασαν το 2002 οικόπεδο στην οδό Ευριπίδου 10, στο οποίο στη συνέχεια έχτισαν πετνταόροφο συγκρότημα γραφείω, περίπου 856 τ.μ. ( χωρίς τους ημιυπαίθριους) και προτού καν ολοκληρωθεί το πώλησαν έναντι 2,5 εκατ. ευρώ σε γνωστή εταιρία κατασκευής γυψοσανίδων.

Μόνο που η Αρετή Τζοχατζοπούλου δήλωσε πως το συγκεκριμένο ακίνητο ανήγειρε ως ιδιώτης και ως επαγγελματίας με αποτέλεσμα να μην πρπστεθεί στα εισοδήματά της ως αριχτέκτονος μηχανικού και ιδιοκτήτριας τρίτων τεχνικών όρων και επομένως να εξαιρεθεί από τη σχετική υποχρέωση καταβολής φόρων. Έτσι, τα 2.141.509 ευρώ που εισέπραξε από την πώληση των ακινήτων δεν φορολογήθηκαν ποτέ!

Το ίδιο ισχύει και για τη γενική γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, αρχιτέκτονα επίσης, η οποία σημειώνεται ότι μαζί με τον συζηγό της Φρανκ Μίχαελ Σμίτ είναι συνέταιροι με την κόρη του Άκη στην έταιρία Μπαούπλους. Με αυτό το λογιστικό τέχνασμα κατά την πώληση της πολυόροφης οικοδομής, υποχρέωσγη καταβολής φόρων είχε μόβο ο αγοραστής και όχι οι πωλήτριες, κυρίες Τσοχατζοπύλου και Καλτσά.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι φορολογικές αρχές θεωρούν πως η συγκεκριμένη πώληση αποτελεί καθαρά εμπορική δραστηριότητα και έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιβολή σκληρών προστίμων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: