Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

«Οι βουλευτές ζουν με τα... δανεικά της τρόικας»


newpost.gr
«Οι βουλευτές ζουν με τα... δανεικά της τρόικας»
Επίθεση στους «αντιμνημονιακούς» βουλευτές αξαπολύει με άρθρο του στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» ο Νίκος Παπανδρέου. Υποστηρίζει πως όσοι διαμαρτύρονται στο Κοινοβούλιο καταγγέλλοντας το Μνημόνιο ζουν με τα χρήματα των δανειστών.


Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Και σήμερα φυσικά όλοι οι βουλευτές ζουν με τα δανεικά της τρόικας... χωρίς να το πολυ λένε εκείνοι που βγάζουν το ψωμί τους καταγγέλλοντάς την. Και έρχονται τώρα που νομίζουν ότι αν «διώξουμε τους ξένους» ή «άν απορρίψουμε το Μνημόνιο, ξαφνικά θα λύσουμε ως δια μαγείας το πρόβλημα μας και τα πράγματα θα γυρίσουν στο όπως ήταν τότε».

Ο αδελφός του πρωθυπουργού εκτιμά, φωτογραφίζοντας τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όσοι αντιδρούν το κάνουν κυρίως για μικροκομματικούς σκοπούς. «Όλοι κείνοι που νομίζουν οτι με δημαγωγία ή με εθνική αντίσταση θα λύσουν το πρόβλημα, σε ένα- δύο χρόνια θα έχουν ταυτιστεί με την παρέα των αναξιόπιστων. Όσοι ψάχνουν να κερδίσουν πόντους στα γκάλοπ θα τους βουλιάξει η ασυνέπειά τους. Είναι πολιτικοί του παρελθόντος».

Ο Νίκος Παπανδρέου σημειώνει ακόμη πως για τη διόγκωση του ελλείμματος δεν ευθύνεται μόνο η διαφθορά στο Δημόσιο, αλλά και ο τρόπος που ζούσαν οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιοκτησία ακινήτων, ιδιαίτερα μαθήματα, μπουζούκια, γλέντια σε νησιά, χρηματοδοτήσεις αθλητικών συλλόγων, σεμινάρια. επιδοτούμενα εισιτήρια, είναι μερικοί ακόμα λόγοι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την οικονομική κατάσταση.



Πηγή:realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: