Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αποφασισμένος να μην ψηφίσει το δεύτερο πακέτο στήριξης δηλώνει ο Αντ.Σαμαράς

«Όχι» χωρίς αλλαγή πολιτικής


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Χωρίς αλλαγή πολιτικής, η συμφωνία των Βρυξελλών είναι «βραχύβια ανακούφιση», όχι λύση, ούτε διέξοδος από την κρίση, εκτιμά ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και δηλώνει αποφασισμένος να καταψηφίσει το νέο πακέτο στήριξης εάν δεν μεταβληθεί η οικονομική πολιτική και αν δεν δημιουργηθούν όροι ανάκαμψης.

«Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω. Συναίνεση για να αλλάξουμε πολιτική, για να διαπραγματευτούμε μία άλλη πολιτική που θα βάλει μπροστά την ελληνική οικονομία, αμέσως: Τώρα, αύριο, χθες» λέει χαρακτηριστικά στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Σαμαράς, αν και δεν αρνείται τη θετική επίδραση της ρύθμισης του χρέους, εκτιμά ότι η χώρα «τρώει τη ρετσινιά της επιλεκτικής χρεοκοπίας για πολύ μικρό κούρεμα του χρέους» και αναδεικνύει την πιθανότητα οι αγορές να επιμείνουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και να αρχίσουν να προεξοφλούν μία νέα αναδιάρθρωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, διαβλέπει, τέλος, αλλαγή της εναντίον του αρνητικής στάσης στο εξωτερικό. «Διαφωνούμε με κάποιους ηγέτες για το 'μείγμα πολιτικής'. Και έχει ήδη αποδειχθεί ότι, δυστυχώς, είχαμε δίκιο [...] Πολύ σύντομα θα αντιληφθούν όλοι ότι η πολιτική πρέπει να αλλάξει για να επιτύχουμε τους στόχους» σημειώνει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: