Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος λέει ο Σταϊκούρας


newpost.gr
Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος λέει ο Σταϊκούρας
Είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να αναγκαστεί το επόμενο διάστημα να λάβει και νέα σκληρά μέτρα, υποστηρίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος διατυπώνει την εκτίμηση πως "το ελληνικό χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο" παρά τις πρόσφατες αποφάσεις των Βρυξελλών για το δανεισμό της χώρας.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει πως μεγάλο μέρος του προβλήματος της Ελλάδας μεταφέρεται στο μέλλον και εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης βαθαίνει την ύφεση και διογκώνει τα ελλείμματα.

Το ζητούμενο σήμερα, κατά τον κ. Σταϊκούρα, είναι να ενταθούν οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή και βιώσιμη ανάπτυξη, γιατί αλλιώς, όπως λέει, "δεν θα βρούμε τον πάτο στο βαρέλι του χρέους".

Στο θέμα των ταξί ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει πως η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένους κανόνες και με την επιβολή πληθυσμιακών κριτηρίων, όπως ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: