Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Υπουργοί εν Αθήναις- Επεισόδιο 1









Υπουργοί εν Αθήναις- Επεισόδιο 1
Ο λαός λέει μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις. Οι πολιτικοί μας, παραδοσιακά, και μεγάλες κουβέντες έλεγαν και μεγάλες… μπουκιές έτρωγαν. Τώρα, που «πετούν» γιαούρτια και κυκλοφορούν αγανακτισμένοι, προτιμούν να μιλούν στα ΜΜΕ. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έξι είναι οι υπουργοί που μιλούν σήμερα στον Τύπο.

Ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε στην «Καθημερινή της Κυριακής». Επισημαίνει πως «οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας και για τη μεταβατική περίοδο είναι καλυμμένες» αλλά, πάντα υπάρχει αυτό το αλλά, υπάρχει ρευστότητα και τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία.

Ο Δ. Ρέππας, επέλεξε το «Πρώτο Θέμα» και είναι αποκαλυπτικός: «Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε ως κράτος τους καλύτερους στις αντίστοιχες θέσεις, ότι θα έκανε δηλαδή ο καθένας στην προσωπική του επιχείρηση»! Και για πληρωθείτε: «Οι αμοιβές δεν μπορούν να προκύπτουν αυτομάτως, με τη συμπλήρωση ετών για παράδειγμα, αλλά πρέπει να αποτελούν το αντίκρισμα του μόχθου και της συμβολής ενός υπαλλήλου και μίας υπηρεσίας στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη».

«Αν δε δώσουμε λύσεις, η Ελλάδα θα πτωχεύσει, όχι μόνον οικονομικά, αλλά συνολικά ως προοπτική», διαμηνύει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Η. Μόσιαλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Για το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «πρέπει να γίνει ένα σοβαρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Ήταν ένα κόμμα που εξέθρεψε συγκεκριμένες πολιτικές κατηγορίες και τα συμφέροντά τους»!

Την ανάγκη εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα επισημαίνει η υπουργός Παιδείας Ά. Διαμαντοπούλου μιλώντας στην Real news , αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο απολύσεων. «Η χώρα δεν αντέχει πλέον το διογκωμένο δημόσιο τομέα που επιτείνει την ύφεση και την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα. Χρειάζεται βαθύς εξορθολογισμός, χωρίς απολύσεις όπου είναι αυτό εφικτό, και συμφωνία για ένα δημόσιο τομέα παραγωγικό χωρίς αργομισθίες, υπεραρριθμίες και ιδιοκτησιακά σύνδρομα» λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: