Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Kρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία


newpost.gr
Kρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία
Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να βρίσκεται στη Σέριφο και ο Ευ. Βενιζέλος στη Σκόπελο, αλλά και οι δύο έχουν το νου τους στην Αθήνα. Έχουν ζητήσει να ενημερωθούν πρωί- πρωί της Δευτέρας για το πώς θα ανοίξει η Σοφοκλέους, αλλά και για το τι θα συμβεί στις υπόλοιπες χρηματαγορές.

Οι συνεργάτες τους, τους ενημερώνουν διαρκώς και για τις κινήσεις σε επίπεδο G20 και ΕΕ. Από τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλοι παίκτες θα αντιδράσουν στην επίθεση των κερδοσκόπων θα κριθεί και το μέλλον της μικρής Ελλάδας. Για την ακρίβεια, θα κριθεί η σκληρότητα των μέτρων που θα κληθεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει: οι απολύσεις υπαλλήλων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος έχουν βάλει ένα όριο. Τη γραμμή υποχώρησης της Ελλάδας στην τελευταία σύνοδο κορυφής. Συμφωνούν ότι πέραν του ότι δώσαμε εκεί η κυβέρνηση δε θα αντέξει. Για αυτό και δηλώνουν έτοιμοι για εκλογές. Ο πρωθυπουργός δεν τις θέλει, αλλά ως ρεαλιστής πολιτικός θα επιλέξει το μικρότερο κακό από την πολιτική καταστροφή.

Άλλωστε, αυτή τη φορά το άλλοθι έχει ενισχυθεί. Η Ιταλία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Πως οι κερδοσκόποι και οι ηγέτες των μεγάλων χωρών είναι η αιτία και όχι η δική του αποτυχία. Αντίθετα, εκλογές θέλει ο Ευ. Βενιζέλος. Ο οποίος εύχεται να μη χρειαστεί να εφαρμόσει ότι συμφώνησε. Ο αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση πιστεύει ότι στην πολιτική αναμπουμπούλα μπορεί να εμφανιστεί ως παράγοντας σταθερότητας, για μια νέα αρχή. Για αυτό, όμως, θέλει το ΟΚ του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: