Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Το μεσημέρι της Δευτέρας οι ανακοινώσεις για το «γάμο» Alpha και Eurobank

Εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Alpha Bank και η Eurobank, στην οποία οι δύο τράπεζες αναμένεται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία συγχώνευσης και τους ακριβείς όρους της.

Η νέα τράπεζα, που -σύμφωνα με το Mega- αναμένεται να ονομάζεται Alpha Eurobank, θα έχει 15 δισ. ευρώ ενεργητικό και θα εξυπηρετεί οκτώ εκατομμύρια πελάτες μέσα από 2.000 καταστήματα, ενώ το χαρτοφυλάκιό της θα διαχειρίζεται καταθέσεις 80 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Το Βήμα, η συμφωνία αναμένεται να συνοδευτεί και από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία δεν αποκλείεται να αυξήσουν τη συμμετοχή τους οι υφιστάμενοι μέτοχοι.

Σύμφωνα με πληρoφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, στο «γάμο» Alpha θα προσχωρήσει και το επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ που ήδη συμμετέχει στην Alpha.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συμμετοχή του Κατάρ στο νέο σχήμα θα είναι της τάξης του 20%, γεγονός που το καθιστά μεγαλομέτοχο.

Η κίνηση αυτή, αν ολοκληρωθεί με επιτυχία, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξαγορές και συγχωνεύσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα στη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών και αναμένεται να πυροδοτήσει ντόμινο αλυσιδωτών εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: