Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές από Μόσιαλο και Ρέππα

newpost.gr
«Όχι» σε πρόωρες εκλογές από Μόσιαλο και Ρέππα
H κυβέρνηση δεν ακολουθεί πολιτική ισορροπιών και συμψηφισμών και αυτό αποδεικνύεται από τις έντονες αντιδράσεις όσων ξεβολεύονται, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στο «'Eθνος της Κυριακής».

Υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει απολύτως καμία σκέψη για πρόωρες εκλογές, ενώ απαντώντας στο ερώτημα, πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση αν η τρόικα θέσει ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο, δηλώνει πως πρόκειται για θέμα που είναι στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης και προσθέτει πως η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα ταράξει τα νερά και θα οδηγήσει σε κινητικότητα.

"Στα δύο χρόνια που είμαστε στην κυβέρνηση, δίνουμε μια σκληρή μάχη. Τώρα χρειάζεται να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα σε περαιτέρω ριζικές αλλαγές και ανατροπές", τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επαναλαμβάνει ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος: η αποφυγή της χρεοκοπίας και η ανάπτυξη της χώρας, ενώ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά

Σε όσους τον κατηγορούν ότι «δεν είναι αρκετά ΠΑΣΟΚ», απαντά ότι αν πρέπει να ταυτιστεί με με κακές πλευρές του παρελθόντος, τότε όντως δεν είναι «αρκετά ΠΑΣΟΚ» και προσθέτει: «είμαι και παραείμαι ΠΑΣΟΚ,αν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ που θέλει να αλλάξει την Ελλάδα».

Ο κ. Μόσιαλος, σημειώνει πως στα μέσα Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει την επιτροπή που θα παρουσιάσει τις προτάσεις για την εξυγίανση της ΕΡΤ, τις οποίες θα παραδώσει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, τον Νοέμβριο.

Τέλος, αναφέρεται στην ανάγκη ν΄αλλάξει το "μοντέλο της ΔΕΘ". "Ούτε η Θεσσαλονίκη, ούτε η περιφέρεια έχουν ανάγκη ένα τέτοιου τύπου 'πολιτικό πανηγύρι'", τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως "η περιφερειακή ανάπτυξη περιλαμβάνει πολύ ουσιαστικότερες πολιτικές, όπως ο "Καλλικράτης", οι παραγωγικές επενδύσεις, η ενίσχυση της ΕΡΤ3".

Εξάλλου, κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του στη Real News.

Ο κ. Ρέππας επανέλαβε τη φράση του πρωθυπουργού ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από αλλαγές και όχι από εκλογές» και διερωτήθηκε «γιατί είναι καλύτερη μία αναγκαστική κυβερνητική συνεργασία έπειτα από εκλογές, από μια συνεργασία που προκύπτει εκουσίως ως πολιτική επιλογή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: