Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Νέο γαλλογερμανικό ραντεβού στο Παρίσι, σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών

Για την ερχόμενη Τρίτη

Από τη συνάντηση του Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, την περασμένη Τρίτη
Από τη συνάντηση του Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, την περασμένη Τρίτη (Φωτογραφία: Reuters )
Παρίσι, Γαλλία
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη στο Παρίσι για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα των δύο χωρών, μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπαρουέν, στόχος της είναι «να τεθούν σε εφαρμογή οι φιλόδοξες αποφάσεις» που ελήφθησαν κατά τη γαλλογερμανική σύνοδο, δηλαδή το σχέδιο οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης, η φορολογική σύγκλιση Γαλλίας και Γερμανίας, ο δημοσιονομικός «χρυσός κανόνας» στην Ευρωζώνη και η πρόταση για επιβολή ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Στη συνάντηση των Παρισίων, Μέρκελ και Σαρκοζί αποφάσισαν την τακτική συνάντηση των υπουργών οικονομίας των δύο χωρών στην αρχή κάθε ευρωπαϊκού εξάμηνου με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη εναρμόνιση των στόχων των δύο οικονομιών.

Όπως είπε ο Σαρκοζί, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών των δύο χωρών θα προετοιμάσουν τις κοινές θέσεις τους που θα κατατεθούν στις αρχές του 2012 σε ένα γαλλογερμανικό συμβούλιο υπουργών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: