Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Όλα τα μέτωπα ανοιχτά για την κυβέρνηση που περιμένει ένα θερμό φθινόπωρο

Αγωνία για την οικονομία


Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Τις αντοχές της θα δοκιμάσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι την περιμένει ένα φθινόπωρο για γερά νεύρα. Το κυβερνητικό επιτελείο δείχνει αποφασισμένο να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τις εξελίξεις, ωστόσο πίσω από τη δηλωμένη αισιοδοξία κρύβεται έντονη αγωνία για το τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες με επίκεντρο την οικονομία και τις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε τις δυσκολίες στην πρόσφατη σύσκεψη της διευρυμένης Κυβερνητικής Επιτροπής τονίζοντας ότι η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει και το 4,5% την ώρα που η πρόβλεψη στο Μεσοπρόθεσμο κάνει λόγο για 3,8%.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, μια τέτοια προοπτική σε συνδυασμό με το ασαφές τοπίο γύρω από τη νέα δανειακή σύμβαση, τις πιέσεις των ευρωπαϊκών χωρών να αποσπάσουν εγγυήσεις, τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα ερωτηματικά γύρω από τη δόση του Σεπτεμβρίου δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση θέλει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη.

Πάντως, ανεξάρτητα από το τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες, στον σχεδιασμό δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος έχει υπονοήσει σε συνομιλητές του ότι αν τα πράγματα έρθουν σε οριακό σημείο, δεν θα ληφθούν μέτρα που θα επηρεάσουν τον πολίτη.

Θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας και θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι δαπάνες του κράτους.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: