Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η στάση της Γερμανίας το κλειδί για την αντιμετώπιση της κρίσης, εκτιμά ο Τζ.Τρεμόντι

«Πρέπει να δείξει το αναγκαίο θάρρος»

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι (Φωτογραφία: Reuters )


Ρώμη, Ιταλία
Την υιοθέτηση μιας πιο αποφασιστικής στάσης από τη Γερμανία «βλέπει» ως λύση για την οικονομική κρίση ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι.

Μιλώντας στη RAI είπε ότι «η κατάσταση είναι πολύπλοκη σε όλο τον κόσμο, είναι πολύπλοκη στην Ευρώπη και η Ευρώπη είναι η αιτία των ανησυχιών διεθνώς».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «το 2008 υπήρχε δυνατότητα περιορισμού και διαχείρισης της κρίσης. Τώρα, όμως, η κρίση αυτή επέστρεψε ως ευρωπαϊκή κρίση. Η λύση θα βρεθεί μόνο αν η Γερμανία αποφασίσει να υιοθετήσει μία λιγότερο αβέβαιη στάση και δείξει το αναγκαίο θάρρος, τη δύναμη και το όραμα που χρειάζονται για να επενδύσει περισσότερο στην Ευρώπη».

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας (Confindustria), Έμμα Μαρτσεγκάλια, δήλωσε ότι «οι βιομήχανοι της χώρας πρόκειται να παρουσιάσουν σύντομα ένα μανιφέστο για την διάσωση της Ιταλίας».

Η Μαρτσεγκάλια πρόσθεσε ότι «η Ένωση Βιομηχάνων είναι έτοιμη να διαχωρίσει τις ευθύνες της από εκείνες της κυβέρνησης, διότι επιθυμεί μια πραγματική αλλαγή».

»Χρειάζεται μια ουσιαστική και άμεση τομή. Φτάνει πλέον με τις μικρές πρωτοβουλίες, δεν είμαστε διατεθειμένοι, πλέον, να παραμείνουμε σε μια κατάσταση αποτελμάτωσης» κατέληξε η επικεφαλής της Ένωσης Βιομηχάνων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: