Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη γεύση οι τραπεζίτες, πριν το κυρίως μενού με Λαγκάρντ

Κρίσιμα ραντεβού Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον


http://img.protothema.gr/484781ED39D247D65D4B06F7622EC213.jpg
Την Κυριακή το μεσημέρι (ώρα Washington) η σκληροτράχηλη και φιλόδοξη Κριστίν Λαγκάρντ θα υποδεχθεί στο γραφείο της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Γαλλίδα πολιτικός και ο Έλληνας υπουργός θα κλειστούν στο γραφείο της πρώτης για τουλάχιστον μια ώρα και θα συζητήσουν τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για τους επόμενους μήνες έτσι ώστε να «ικανοποιήσει» τους δανειστές μας και να συνεχίσουν την δανειοδότηση μέσω των επόμενων δόσεων. Η συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα καθώς εκτιμάται ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ θα είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στην αμερικάνικη πρωτεύουσα για να λάβει μέρος στο ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με ξένους τραπεζίτες το Σάββατο το πρωί ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τους εκπρόσωπους της Βραζιλίας και της Ινδίας (μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού) οι οποίοι αντιδρούν στην δανειοδότηση της Ελλάδας.

Με δεδομένο ότι ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν κάνω από το 51 % των ψήφων ακόμα και οι αρνητικές ψήφοι των δυο χωρών δεν δημιουργούν πρόβλημα για την περαιτέρω δανειοδότηση της χώρας. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει προσπάθεια να μεταπεισθούν με σαφώς αμφίβολα αποτελέσματα.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει επαφές και με ξένους τραπεζίτες για το rollover ομολόγων, θα συναντηθεί ακόμα και με τους εκπροσώπους της Τρόικας πριν και μετά την συνάντηση με την κ. Λαγκαρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: