Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Έλληνες «κρύβουν» στην Ελβετία 20 δισ. ευρώ, εκτιμά το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης

Αδήλωτα στην εφορία

To μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών κεφαλαίων στις ελβετικές τράπεζες δεν έχει δηλωθεί στην εφορία, σύμφωνα με τον διευθυντή του TJN
To μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών κεφαλαίων στις ελβετικές τράπεζες δεν έχει δηλωθεί στην εφορία, σύμφωνα με τον διευθυντή του TJN (Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Σε σχεδόν 20 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα κεφάλαια που έχουν «κρύψει» Έλληνες στην Ελβετία, σύμφωνα με τον διευθυντή του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης (TJN) Τζον Κρίστενσεν, ο οποίος υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων αυτών είναι αδήλωτα στην εφορία.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Τζ.Κρίστενσεν περιγράφει τη φοροδιαφυγή σαν «βόμβα» στα θεμέλια της οικονομίας, συμβουλεύοντας την Αθήνα να εξουδετερώσει τους φορολογικούς παραδείσους και να ζητήσει ενίσχυση των διαδικασιών ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παραδοσιακά, αναφέρει, οι Έλληνες προτιμούν ευρωπαϊκούς φορολογικούς παραδείσους λόγω της εύκολης πρόσβασης, όπως Βρετανία, Ελβετία, Λουξεμβούργο και Λιχτενστάιν.

Ο αξιωματούχος εκτιμά επίσης ότι μια συμφωνία με την Ελβετία όπως της Γερμανίας δεν θα απέδιδε, καθώς οι λογαριασμοί, για να φορολογηθούν, θα πρέπει να είναι ονομαστικοί και η πλειονότητα έχει τις καταθέσεις σε όνομα εταιρείας που συνήθως είναι off shore.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: