Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

«Έχουμε χρεοκοπήσει πολιτικά» δηλώνει ο Γιώργος Φλωρίδης...



«Το υπάρχον πολιτικό σύστημα μπλοκάρει τη χώρα, ενόσω δρομολογούνται κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της» δηλώνει ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Φλωρίδης στο Βήμα της Κυριακής, τέσσερις μήνες μετά την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωµα.

«Η...

οικονομική χρεοκοπία συνοδεύεται από πολιτική χρεοκοπία, η κυβερνητική κυκλοθυμία εναλλάσσεται με την αντιπολιτευτική δημαγωγία, η στασιμότητα με τον αναχρονισμό. Εκτός από λίγες εξαιρέσεις, το πολιτικό σύστημα απογοητεύει την κοινωνία και οδηγεί σε μία βαθιά κρίση προσανατολισμού» αναφέρει.

Ο κ. Φλωρίδης εμφανίζεται θετικός στην υποστήριξη για τη δηµιουργία ενός Οµίλου Πολιτικού Προβληµατισµού. Παράλληλα, θεωρεί ύστατη ευκαιρία, στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, να δροµολογηθεί ένα «Εθνικό Συµβόλαιο Σωτηρίας» για να ενώσει πολιτικά τις καλύτερες δυνάµεις του τόπου.

«Η παλιά εποχή τελείωσε»

Το Βήμα της Κυριακής φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, την περίοδο 1982-83, κ. Δηµήτρη Κουλουριάνου, ο οποίος αποκαλύπτει άγνωστες λεπτοµέρειες για τη γέννηση της «χιονοστιβάδας του χρέους».

Η θητεία του κ. Κουλουριάνου ήταν σύντομη, μόλις 13 μηνών, και γεµάτη από «όχι» σε παροχές που θεωρούσε ότι οδηγούσαν σε νέο δανεισµό. Ήταν όμως αρκετή για να σχηματίσει εικόνα. Προτού γίνει υπουργός μετρούσε ήδη 13 χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα και είχε συμμετάσχει σε αποστολές σε 20 χώρες.

«Βλέπω ότι αυτή τη δεκαετία η χώρα μας θα μείνει σε αυτό το τέλμα. Είναι μία μεταβατική περίοδος. Βρισκόμαστε στο Καθαρτήριο» προβλέπει. Και ο Δ.Κουλουριάνος καταλήγει: «Η νοοτροπία δεν αλλάζει από τη μία ημέρα στην άλλη, δεν αλλάζει με νόμους και με ρητορεία. Η παλιά εποχή τελείωσε».
NEA


Δεν υπάρχουν σχόλια: