Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου: «Αντώνη να πάμε μαζί στις Βρυξέλλες»- Σαμαράς: «Οι θέσεις μου είναι γνωστές…»









Παπανδρέου: «Αντώνη να πάμε μαζί στις Βρυξέλλες»- Σαμαράς: «Οι θέσεις μου είναι γνωστές…»
Για δεύτερη φορά ο κ. Παπανδρέου είναι πολύ πιθανόν να επιχειρήσει -στο πλαίσιο της σημερινής του συνάντησης με τον κ. Σαμαρά - να τον πείσει προκειμένου να υπερασπιστεί έστω εμμέσως τις κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία, προσκαλώντας τον να εμφανιστούν μαζί στην Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Κυριακής.

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, έχει χαρακτηριστεί- από κορυφαία στελέχη της Αντιπολίτευσης- περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα παρά ουσιαστικής πολιτικής πράξης αφού δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση οι δύο άνδρες να παρουσιάσουν αλλά πολύ περισσότερο να καταστρώσουν κοινό πλάνο στρατηγικής.

Η πρόθεση του κ. Παπανδρέου πάντως είναι να εξηγήσει στο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τις απόψεις του αλλά κυρίως την επιτακτική ανάγκη να εμφανιστούν και οι δύο ως συμφωνούντες στα όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. «Ο Πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του στον κ. Σαμαρά και θα τον προσκαλέσει να ταξιδέψουν μαζί στις Βρυξέλλες προκειμένου να εμφανιστούν επίσης μαζί στην Σύνοδο κορυφής.

Φυσικά ο κ. Σαμαράς δεν δύναται να παραστεί στις συνομιλίες και για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο ο κ. Παπανδρέου θα του υποσχεθεί ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα τον ενημερώνει για όλα όσα διαμείβονται στην αίθουσα όπου θα πραγματοποιείται η συνεδρίαση» εξηγεί στο Newpost κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας.

Στο μεταξύ σταθεροί συνομιλητές του κ. Σαμαρά αργά χθες το βράδυ διεμήνυαν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση τονίζοντας με την σειρά του στο Πρωθυπουργό ότι εμμένει στις απόψεις του.

Η ίδια πηγή διερμηνεύοντας την σχεδόν βέβαιη στάση του κ. Σαμαρά σημειώνει: «Ο κ. Σαμαράς έχει εξηγήσει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην λάθος πολιτική την οποία έχει επιλέξει η Κυβέρνηση και φυσικά ο κ. Παπανδρέου. Συνεπώς η κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού δεν πρόκειται βρει κατάλληλο έδαφος…»


Πάνος Ρασσιάς
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: