Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Συσκέψεις Βενιζέλου με τραπεζίτες για το «κούρεμα»

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα τα σενάρια


http://img.protothema.gr/33C09980DFE90CE0EB2BD2A496DD2BBE.jpg
Το ελληνικό σχέδιο δράσεως απέναντι στις αποφάσεις για «κούρεμα» στις τιμές των κρατικών ομολόγων της χώρας τίθεται πλέον επί τάπητος, με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει σε συνεννόηση με τους τραπεζίτες όλα τα σενάρια και τις επιπτώσεις τους.

Ήδη μέσα στην ημέρα ο υπουργός Οικονομικών είχε συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο αλλά και άλλους κορυφαίους τραπεζίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εθνικής κ. Βασίλη Ράπανο, τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank κ. Νίκο Νανόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ τριημέρου τάχθηκε ανοιχτά κατά των σεναρίων για διαγραφή χρέους της τάξεως του 50%, ενώ και άλλοι τραπεζίτες θεωρούν «καταστροφική» για το ελληνικό ασφαλιστικό και τραπεζικό σύστημα μια τέτοια εξέλιξη.

Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως και δεδομένου ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον μακριά από την Αθήνα, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν όλα δεδομένα και σχεδιάζουν μέτρα θωράκισης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: