Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Με συλλήψεις και προσαγωγές ολοκληρώθηκε η Σοσιαλιστική Διεθνής

Κρήτη


http://img.protothema.gr/92BEEC9B88BF1CF73DC88AC9A02364A3.jpg

Με δύο συλλήψεις και 15 προσαγωγές διαδηλωτών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, η πρώτη ημέρα της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε ξενοδοχείο στο Βαθύ Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, στην οποία προεδρεύει ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου.

Ένταση επικράτησε όταν μερίδα από τους 400 περίπου διαδηλωτές προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοίο που έχει στηθεί στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο, ενώ ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να φτάσουν στο κτίριο περνώντας μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται γύρω από το κτίριο.

ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χώρο που γίνεται η Σύνοδος και προέβησαν στις 2 συλλήψεις και τις 15 προσαγωγές.

Οι συγκεντρωμένοι, μέλη συνδικαλιστικών φορέων όπως του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου των εργαζομένων, του νοσοκομείου, της ΕΛΜΕ Λασιθίου, φώναζαν συνθήματα είναι ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ζητούσαν την προσφυγή στις κάλπες και αποδοκίμαζαν την παρουσία όλων των επισήμων που βρισκόταν στο συνέδριο.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: