Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές έως τα μέσα Μαρτίου στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά

Τι θα πει στον πρωθυπουργό


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα επιμείνει στο αυστηρό πλαίσιο για την κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα επιμείνει στο αυστηρό πλαίσιο για την κυβέρνηση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν το αργότερο έως τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να δηλώσει στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Παρασκευής. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στο αυστηρό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει κατά τη γνώμη του να κινηθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά ανέφεραν ότι η κατ' ιδίαν συνάντηση ζητήθηκε αμέσως από τον Α. Σαμαρά, όταν έγινε γνωστή η πρωτοβουλία για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς που είχε αποφασίσει να αναλάβει ο κ. Παπαδήμος, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί χωρίς καθυστέρηση η συμφωνία του Προεδρικού Μεγάρου, τόσο για τη θητεία όσο και για την αποστολή της νέας κυβέρνησης.

«Αν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί θεωρούν ότι η συμφωνία πρέπει να αλλάξει, ας αναλάβουν επισήμως την ευθύνη...», τόνιζαν οι ίδιες πηγές στην εφημερίδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε μια τέτοια συζήτηση και θα επανεξετάσει τη συμμετοχή και τη στήριξη στο σχήμα υπό
τον κ. Παπαδήμο.

Η προειδοποίηση της Λεωφόρου Συγγρού απευθύνεται τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΛΑΟΣ, που ζητούν πλέον να μετατραπεί η κυβέρνηση Παπαδήμου σε «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», με ανοικτό χρονικό ορίζοντα που μπορεί να φθάνει έως τη συνταγματική λήξη της παρούσας Βουλής, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2013.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Αυτοί που παίζουν παιχνίδια με τις εκλογές και την παράταση της κυβέρνησης είτε φοβούνται τη νωπή λαϊκή εντολή, είτε θέλουν να μεταφέρουν τα εσωτερικά τους προβλήματα». Παράλληλα, τόνισε πως «δεν θα πρέπει να αγνοούμε τη συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: