Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τεστ αντοχής για την κυβέρνηση η περικοπή στις επικουρικές

Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Κρίσιμο τεστ αντοχής για τη συνοχή της δίνει σήμερα, Τετάρτη, η κυβέρνηση. Με τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις να είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, Τετάρτη, όλα είναι ανοιχτά, καθώς η ΝΔ τάχθηκε κατά του μέτρου και στην πλειοψηφία τους οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επιμένουν να κινούνται με βάση τα εσωκομματικά. Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, από την έλλειψη συνοχής της κυβέρνησης.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα συζητηθούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, κάτι με το οποίο η ΝΔ δήλωσε ότι διαφωνεί κάθετα, όπως επιβεβαίωσε και το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στον ANT1 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι ζήτημα μείωσης επικουρικών συντάξεων δεν υπήρχε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν δοθεί οδηγίες στους υπουργούς της ΝΔ να αναδείξουν τη διαφωνία του κόμματος και στο πλαίσιο αυτό η στάση που θα τηρήσουν στη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται με ενδιαφέρον.

Παράλληλα, ενστάσεις έχει προκαλέσει η έντονη κριτική που ασκούν ορισμένοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια αποστασιοποίησης, εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών. Οι ίδιοι συζητούν σε αυτό το πλαίσιο και για τον πολιτικό βίο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα, ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος για την εικόνα που δίνει η κυβέρνηση και είναι αποφασισμένος να πάρει μέτρα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να απομακρύνει και υπουργούς εάν χρειαστεί.

Αν και μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός είχε αποφύγει να δράσει αποφασιστικά, δίνοντας ένα περιθώριο χρόνου για να μην δημιουργήσει κρίση, μετά και τα όσα συνέβησαν στο προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο, όταν βγήκαν τα μαχαίρια για την εφεδρεία, πλέον εξετάζει πιο δραστικές λύσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: