Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αργύρης: Ζούμε πολιτικά καλλιστεία, μέχρι χτες έτρωγαν και έπιναν με τον Παπανδρέου και τώρα τον βρίζουν









Αργύρης: Ζούμε πολιτικά καλλιστεία, μέχρι χτες έτρωγαν και έπιναν με τον Παπανδρέου και τώρα τον βρίζουν
«Συντροφικά μαχαιρώματα» με φόντο τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκαν στη Βουλή. Ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευ. Αργύρης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος κ. Χρ. Πρωτόπαπα κατηγορώντας τον ότι «έτρωγε κι έπινε με τον Γ. Παπανδρέου και τώρα τον βρίζει».

Αφορμή στάθηκαν οι επικρίσεις που δέχθηκε ο κ. Αργύρης αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα με τους 11 βουλευτές οι οποίοι ελέγχονται -στο πλαίσιο του «πόθεν έσχες»- για τυχόν εκροή καταθέσεών τους στο εξωτερικό. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία διαπιστώθηκε να έχουν μειωμένες καταθέσεις, κάτι που κοινοποιήθηκε από τον κ. Αργύρη, ως αρμοδίου για τον έλεγχο των οικονομικών των βουλευτών, δίχως ωστόσο να κοινοποιηθούν τα ονόματά τους. Κάτι το οποίο προκάλεσε έντονες γκρίνιες μεταξύ των βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζονταν ενοχλημένοι, καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό σπιλώνονται συλλήβδην και οι «300».

Ο κ. Πρωτόπαπας μάλιστα σε δήλωσή του ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών δεν δίστασε να στηλιτεύσει τους χειρισμούς που έγιναν, αν και απέφυγε να καταφερθεί ευθέως κατά του κ. Αργύρη. Όπως είπε συγκεκριμένα «δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές σε ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά όλους μας», επισημαίνοντας ότι «οι ορκωτοί λογιστές πρέπει να καλέσουν αυτούς τους 11, να εξετάσουν την κάθε περίπτωση χωριστά και αν διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα να επιληφθεί άμεσα η Επιτροπή Ελέγχου των ''πόθεν έσχες''».

Λίγη ώρα αργότερα σε συζήτησή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Αργύρης περνούσε στην αντεπίθεση δίνοντας μια ευρύτερη εσωκομματική διάσταση στο θέμα, ένδειξη των διαθέσεων που επικρατούν στο εσωτερικό του κόμματος της πλειοψηφίας. «Για το εάν είναι δίκαιη ή άδικη η κριτική που δέχτηκα θα φανεί», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας:

« Ήρθαν πολλοί και με βρήκαν και γκρίνιαζαν ότι στοχοποιούνται. Άκουσα και τις δηλώσεις του Πρωτόπαπα. Τι να κάνουμε; Έχουμε και πολιτικά καλλιστεία. Μέχρι χθες τρώγανε και πίνανε μαζί με τον Γ. Παπανδρέου και σήμερα τον βρίζουν. Σε μένα θα σταματήσουν;». Οι βολές κατά του κοινοβουλευτικό εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν αίσθηση, ενώ όπως πρόσθεσε ο κ. Αργύρης «εγώ μετράω πόντο-πόντο κάθε μου δήλωση και κάθε μου πράξη. Το ηπειρώτικο κεφάλι γυρνά πρώτα προς τα πίσω και μετά προς τα μπροστά».

Πηγή: tovima।gr
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: