Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«Πόθεν έσχες»... και στην Ελβετία ψάχνει η Βουλή

Με εξουσιοδότηση Πετσάλνικου


http://img.protothema.gr/EF4E0ACFE4940BD97F826722D802A534.jpg
Έγγραφο - εξουσιοδότηση προς την επιτροπή ελέγχου των «πόθεν έσχες» των βουλευτών ετοιμάζει ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, προκειμένου τα μέλη της επιτροπής να ζητήσουν από τις ελβετικές τράπεζες πληροφορίες για τις καταθέσεις πολιτικών.

Αναλυτικά, ο κ. Πετσάλνικος είπε ότι «τις περασμένες ημέρες έγινε συζήτηση για καταθέσεις στην Ελβετία… Θεωρώ ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εμείς να πάρουμε πρωτοβουλία, εξουσιοδοτώντας την επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής, για να απευθυνθεί άμεσα στις αρμόδιες ελβετικές αρχές και τις τραπεζες, ώστε να υπάρξει φως σε αυτές τις περιπτώσεις και δηλώνω ότι πρώτος εγώ θα υπογράψω».

«Θα φτιαχτεί σχέδιο εντύπου. Έχω μιλήσει ήδη με την επιτροπή και συνεδριάζει τη Δευτέρα. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα, για να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά» συμπλήρωσε.

Επιπροσθέτως, ο κ. Πετσάλνικος κάλεσε το νέο υπουργό Εσωτερικών να φέρει άμεσα στη Βουλή νομοσχέδιο για τον καλύτερο έλεγχο των περιουσιακών δηλώσεων των βουλευτών, το οποίο είχε ετοιμάσει ο προηγούμενος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: