Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σε θέσεις μάχης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς άνοιξε η κούρσα της διαδοχής

Εβδομάδα εξελίξεων

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

Η πρόταση του Γ.Παπανδρέου περί διαρχίας προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν γίνεται αποδεκτή από τα περισσότερα κορυφαία στελέχη, που πλέον μπαίνουν και επισήμως στην κούρσα της διαδοχής. Ήδη, ορισμένοι έχουν εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις τους, ενώ εντός των επομένων ημερών δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αντιπαραθέσεις, εν όψει της νέας συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη και του Εθνικού Συμβουλίου το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο πρώτος που έσπευσε να απορρίψει την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, επεδίωξε πριν από τη δημοσιοποίηση της θέσης του αυτής να έχει έλθει σε συνεννόηση με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Γιάννη Ραγκούση και Αννα Διαμαντοπούλου.

Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, η Αννα Διαμαντοπούλου τάχθηκε υπέρ των άμεσων διαδικασιών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

«Με τη δήλωσή του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σαφές ότι αποχωρεί και ότι ανοίγουν οι πολιτικές διαδικασίες για τη μετά Παπανδρέου εποχή. Σημαντική εξέλιξη, όχι όμως και ικανή συνθήκη για να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε μία επανεκκίνηση που είναι απολύτως αναγκαία για τη συνέχιση της ύπαρξής του. Στις επόμενες εκλογές πρέπει να πάμε με νέα ηγεσία, η οποία θα έχει επαρκή χρόνο προετοιμασίας», τόνισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, ο Ανδρέας Λοβέρδος σκοπεύει να διαμορφώσει ένα μέτωπο κατά της πρότασης Παπανδρέου, με στόχο ακόμη και την ανατροπή της διά ψηφοφορίας στο Εθνικό Συμβούλιο. Ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ότι υπάρχει χρόνος ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ρέππας όπως δήλωσε και στην Realnews συμφωνεί με την πρόταση Παπανδρέου, θεωρώντας ότι μπορεί να οδηγήσει ομαλά στις εξελίξεις, θέση με την οποία συμφωνεί και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Παρούσα στις εξελίξεις δηλώνει πλέον και η Λούκα Κατσέλη, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του Κινήματος. Η κ. Κατσέλη τάσσεται κατά των μακροχρόνιων και σύνθετων διαδικασιών και υπέρ της ταυτόχρονης εκλογής υποψήφιου πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος από τη βάση.

Αν και η κρισιμότερη παράμετρος στην κούρσα της διαδοχής είναι η στάση του Ευ.Βενιζέλου ο ίδιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του, καθώς αφ' ενός δεν θέλει να αντιπαρατεθεί ανοιχτά με τον Γ.Παπανδρέου, αφ' ετέρου όσο παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών έχει ανοιχτά όλα τα κρίσιμα πεδία αρμοδιότητάς του.

Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιζέλο να προτιμά μια ταχύτερη διαδικασία, ώστε το τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: