Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ο Βενιζέλος σε τροχιά αποχώρησης από την κυβέρνηση, μόλις φύγει η τρόικα









Ο Βενιζέλος σε τροχιά αποχώρησης από την κυβέρνηση, μόλις φύγει η τρόικα
Υπήρξε μια φράση του Ευ. Βενιζέλου σε μια συνεδρίαση, η οποία μεταδόθηκε (μεν) αλλά δεν της δόθηκε η προσήκουσα σημασία. Είχε πει ο Βενιζέλος ότι δεν είναι σωστό κάποιοι να αγωνίζονται για να σωθεί η χώρα και κάποιοι άλλοι να κάνουν εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα. Στην ίδια συνεδρίαση, είχε πει ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκλεγεί σύντομα, μέσα στον Ιανουάριο ή πολύ αργά, το καλοκαίρι.

Υπάρχει και μια φράση στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη που πέρασε. Την είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, στενός συνεργάτης του Βενιζέλου. Η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να γίνει στις 29 Ιανουαρίου- είπε.

Η σύνθεση του πολιτικού πάζλ, οδηγεί σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Η τρόικα έρχεται στις 16 του μηνός, μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις 29 του μηνός θα έχει φύγει. Ο Βενιζέλος, αν υιοθετηθεί το χρονοδιάγραμμα Κουκουλόπουλου, ναι μεν δεν θα έχει μεγάλη άνεση για προεκλογικό αγώνα, αλλά ελπίζει ότι θα «εξαργυρώσει», ως υπουργός Οικονομικών, τη θετική απόφαση που θα κερδίσει από τις διαπραγματεύσεις από την τρόικα.

Μετά, έρχεται το PSI και τα πράγματα δυσκολεύουν. Αν οι εκλογές του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ γίνουν- όπως όλα δείχνουν- πριν τις εθνικές εκλογές, «κούρεμα» και κούρσα διαδοχής, δεν παντρεύονται.

Ίσως γι αυτό, συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου άρχισαν ήδη να λένε ότι στην περίπτωση κατά την οποία η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ τραβήξει σε μάκρος, τότε ο αντιπρόεδρος και υπουργός των Οικονομικών, θα πρέπει να απεμπλακεί από την κυβέρνηση. Σε άλλη περίπτωση, θα κινδυνεύσει να βρεθεί πίσω στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής.

Το πώς θα γίνει αυτό, όταν γίνει, θα έχει φυσικά την αξία του। Βλέπετε, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος αποχώρησης, χωρίς να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια για να ασχοληθεί με το ίδιο όφελος…
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: