Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ, συναντήσεις με Παπαδήμο, Σαμαρά και Δήμα

Στο επίκεντρο της ατζέντας το PSI


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα θα έχει σήμερα, Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων του κ. Βεστερβέλε βρίσκονται η οικονομική κρίση και η εν εξελίξει διαδικασία της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ενώ θα συζητηθούν οι διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση με τον Λ. Παπαδήμο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17:30 και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Το πρόγραμμα του Γκίντο Βεστερβέλε θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών αξιολογείται ως ενισχυτική των ελληνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, η επιλογή της ημερομηνίας της επίσκεψής του στην Αθήνα δεν θεωρείται συμπτωματική εν όψει της έλευσης της τρόικας αλλά και της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

Να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον κ. Δήμα αναμένεται να τεθούν και οι εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράν και η επαναφορά της πρότασης για επιβολή εμπάργκο από την ΕΕ στις εισαγωγές πετρελαίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: