Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Οι βενιζελικοί θέλουν νέο κόμμα από τον Βενιζέλο!









Οι βενιζελικοί θέλουν νέο κόμμα από τον Βενιζέλο!
Όποιος έμαθε ότι ορισμένα από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, την περασμένη Παρασκευή έφυγαν από τη συνεδρίαση λέγοντας ότι η διάσπαση άρχισε, δύσκολα θα πίστευε ότι η τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών στο Εθνικό Συμβούλιο, μια μέρα μετά, θα λειτουργούσε κατευναστικά.

Η αντίφαση είναι σαφής- κρύβει ταυτοχρόνως μια δεύτερη, μεγαλύτερη διάσταση απόψεων.

Είναι ελάχιστοι οι υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλου που μπορούν να αποδεχθούν ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία προκειμένου να παραμείνει υπουργός του Παπαδήμου και να διαχειριστεί το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Εδώ που τα λέμε, έχουν το δίκιο τους. Δεν στήριζαν για να γίνει υπουργός, για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ τον στήριζαν.

Ο εγκλωβισμός του Βενιζέλου στην καρέκλα του «τσάρου» έχει αποσταθεροποιήσει την πλειοψηφία των υποστηρικτών του. Η χθεσινή του αποστροφή ότι το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου πρέπει να επανεξεταστεί, τους δίνει λίγες ελπίδες- λίγες όμως, γιατί οι ημέρες περνούν και ο Βενιζέλος ήθελε εκλογές στις… 15 Ιανουαρίου, δηλαδή χθες!

Ωστόσο, πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι πιστεύουν ότι ο κίνδυνος διάσπασης του ΠΑΣΟΚ έχει παρέλθει, μετά τη δημοσιοποίηση από την πλευρά του Βενιζέλου της απόφασης ότι δεν θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα μείνει στο μετερίζι της κυβέρνησης.

Αντιθέτως! Η πλειοψηφία των υποστηρικτών του Ευ. Βενιζέλου, «τρεις στους πέντε» λέει χαρακτηριστικά στενός του συνεργάτης, προτείνουν στον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να προχωρήσει στην ίδρυση ενός… νέου ΠΑΣΟΚ, ενός νέου κόμματος.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο Βενιζέλος αποκρούει τις προτάσεις των υποστηρικτών του, έστω και αν τονίζει ότι το χρονοδιάγραμμα του Γιώργου είναι αυτό που τον οδηγεί έξω από την κούρσα της διαδοχής. Έστω και αν πιστεύει ότι οι συμφωνία των υπολοίπων κορυφαίων με την πρόταση για εκλογές τον Μάρτιο, είχε στόχο να τον θέσει εκτός τροχιάς διεκδίκησης.

ΥΓ1: Τα περί 250 υπογραφών μελών του Εθνικού Συμβουλίου που συμφωνούσαν με τον Βενιζέλο, όπως αντιληφθήκατε ήταν μεγάλο παραμύθι.

ΥΓ2: Ο «κηπουρός» Πετσάλνικος, με δική του πρωτοβουλία είπε ότι τον Μάρτιο μπορεί να είναι υποψήφιος και ο Γιώργος; Αν όχι, κομμάτι δύσκολο να τη γλυτώσει τη διάσπαση το ΠΑΣΟΚ. Και δεν θα μιλάμε πλέον μόνον για τους βενιζελικούς…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: