Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα για τη νέα αξιολόγηση του Μνημονίου

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι επικεφαλής


Την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας
Την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Aθήνα
Ξεκινά την Τρίτη η έκτη αξιολόγηση του Μνημονίου από την τρόικα που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα και για την νέα δανειακή σύμβαση.

Τα χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας αρχίζουν την Τρίτη τους ελέγχους τους, ενώ οι επικεφαλής των κλιμακίων Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, όπως είπε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής.

«Οι αξιωματούχοι της τρόικα θα είναι στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Το τεχνικό κλιμάκιο θα έρθει αύριο. Δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Συμβαίνει αυτό που γνωρίζαμε», δήλωσε.

Εν όψει της έλευσης της τρόικας, θα γίνουν αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η τρόικα θα επισκεφθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την Τράπεζα της Ελλάδος, τα υπουργεία που εμπλέκονται στην εφαρμογή του Μνημονίου και φορείς όπως το Ταμείο Αξιοποιήσεως της Ιδιωτική Περιουσίας του Δημοσίου και την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ, προκειμένου να συλλέξουν τα νέα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Οι εκπρόσωποι ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ θα συγκεντρώσουν και θα επεξεργασθούν στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες του Προϋπολογισμού, για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τις εισροές κοινοτικών πόρων μετά την αναθεώρηση των κανόνων χρηματοδοτήσεως του ΕΣΠΑ, στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, για τις δαπάνες των φορέων κοινωνικής ασφαλίσεως, αλλά και των ΟΑΕΔ, ΟΕΕ και ΟΕΚ, των νοσοκομείων κ.ά.

Τέλος, βάρος θα δοθεί στην απόδοση της αναδιαρθρώσεως των ΔΕΚΟ και των συγχωνεύσεων ή καταργήσεων δημοσίων οργανισμών και στην επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2011-2015.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: