Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

«Κατέρρευσε» ο Παπανδρέου - Το ΠΑΣΟΚ στο 8% - Στη Βουλή η Χρυσή Αυγή!










«Κατέρρευσε» ο Παπανδρέου - Το ΠΑΣΟΚ στο 8% - Στη Βουλή η Χρυσή Αυγή!
Το χαμηλότερο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ έως τώρα εμφανίζεται σε δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, η οποία παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή αναποφάσιστων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12% και το ΠΑΣΟΚ με 8%. Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, η Χρυσή Αυγή 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία λαμβάνει 2%.

Τονίζεται ότι το ποσοστό αποχής ανέρχεται στο 30%.

Οι αρνητικές γνώμες για το ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο 89% και ακολουθούν οι αρνητικές γνώμες για ΛΑΟΣ (76%), ΚΚΕ (69%), ΝΔ (68%) και ΣΥΡΙΖΑ (60%).

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%.

Αναφορικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων (91%) είναι δυσαρεστημένο.

Μοιρασμένες είναι οι αρνητικές (48%) και θετικές (46%) για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο είναι 68%, στους ψηφοφόρους της ΝΔ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 58%, του ΚΚΕ 57% και των ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ 50%.

Το 71% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, έναντι του 27% που τον εμπιστεύονται.

Αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται.

Το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση και το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία. Ικανοποιημένο είναι μόλις το 7%, ενώ για το 13% η Δημοκρατία δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί.

Κατά του Μνημονίου είναι το 79% και υπέρ μόλις το 12%.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα, αντίθετα με το 15% μάλλον καλύτερα.

Τέλος, το 54% έχει αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 41% θετική. Αναφορικά με το ευρώ, το βλέπει θετικά το 61% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 35%.


Αναλυτικά το Βαρόμετρο της Public Issue, εδώ.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: