Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας

«Για να ξαναγίνει ανταγωνιστική»


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Βερολίνο, Γερμανία
Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η οικονομία της χώρας θα είχε περισσότερες πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

«Δεν μιλώ για αποκλεισμό της Ελλάδας» από την ευρωζώνη, είπε ο Φρίντριχ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel, «αλλά να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα αποχώρησης τα οποία δεν θα μπορούσε να τα αρνηθεί» εξήγησε.

«Εκτός της νομισματικής ένωσης οι πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα είναι σίγουρα μεγαλύτερες από το αν μείνει στην Ευρωζώνη» υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός ο οποίος πρόσκειται στη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ στη Βαυαρία.

Τον σκεπτικισμό του για το κατά πόσο είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι του δεύτερου πακέτου εξέφρασε και ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, μέλος του CDU και μέλος της επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής. «Έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί η μείωση του χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020» είπε ο βουλευτής, που υποστηρίζει το δεύτερο πακέτο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, που έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναμένεται ότι την Δευτέρα θα πάρει την έγκριση από τους βουλευτές του Μπούντεσταγκ για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Στις αρχές Ιανουαρίου η Μέρκελ είχε εκφράσει την πρόθεσή της να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Προϋπολογισμού του Μπούντεσταγκ, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι έδειξαν πως πρόκειται να στηρίξουν το πακέτο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: