Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Η "φτώχεια" φέρνει γκρίνια...

Λεφτά ούτε για δείγμα…



Σε παράγοντα που θα κρίνει τις εσωκομματικές εξελίξεις αναδεικνύεται η δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ. Η επόμενη ημέρα στο κόμμα όλα δείχνουν πως θα επισκιάζεται από την προσπάθεια να «σταθεί όρθιο» οικονομικά, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περικοπές, διακοπές συνεργασιών και ελέγχους. Το κόμμα που βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας (αν δεν τα έχει ξεπεράσει…) πρόκειται να έρθει αντιμέτωπο με τους εργαζόμενούς του από την επόμενη εβδομάδα, ενώ Παπανδρεϊκοί φέρονται να ζητούν ρύθμιση των χρεών από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανάμεσα στους εργαζόμενους και απειλούν με κινητοποιήσεις στην καρδιά των εσωκομματικών εξελίξεων, φαίνεται ότι ήταν η κατάσταση δύο συναδέλφων τους οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα αναγκάστηκαν να επισκεφτούν τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων, αφού έχουν να πληρωθούν από το κόμμα περισσότερο από πέντε μήνες. Προκειμένου να τους βοηθήσουν οργανώθηκε σχετικός έρανος στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους. Έτσι πλέον το σύνολο των εργαζομένων σκέφτεται την επόμενη εβδομάδα που έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου – πιθανώς χωρίς τον κ. Γιώργο Παπανδρέου – να… κατεβάσουν ρολά στο κτίριο της Ιπποκράτους.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ισχυρίζονται πως ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να ρυθμίσει τα χρέη των κομμάτων πριν την αποχώρησή από το υπουργείο Οικονομικών. Από την πλευρά των βενιζελικών δηλώνεται πως ο κ. Βενιζέλος δεν θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, την ώρα που ο ίδιος είναι ο βασικός διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος. Ο λεγόμενοι προεδρικοί αντιτείνουν πως η μη ρύθμιση των χρεών συνδέεται με την επιθυμία της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να μην αναδειχθεί ο νέος αρχηγός από τη βάση του κόμματος, αλλά από κάποιο κομματικό όργανο, είτε την Εθνική Συνδιάσκεψη, είτε το Συνέδριο.

Σε αυτή την «κόντρα» όπως εξελίσσεται, χωρίς να παρεμβαίνουν εμφανώς οι επικεφαλείς των δύο πλευρών, η πλευρά του κ। Βενιζέλου έχει την υποστήριξη των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δείχνουν να μην έχουν διάθεση να εργαστούν για τις πανάκριβες εσωκομματικές εκλογές από τη βάση του κόμματος. Κι αυτό γιατί όχι μόνο είναι απλήρωτοι, αλλά επίσης οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρουν ελάχιστους πια στη χώρα και οι εργαζόμενοι θεωρούν πως η όλοι διαδικασία, με τις αναμενόμενες αντιδράσεις που θα συνοδευτεί, θα είναι «πολύ κακό για το τίποτα»...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: