Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Καρατζαφέρη προς Βενιζέλο με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup

«Όχι» σε νέα μέτρα


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο με την οποία καλεί την κυβέρνηση να μην δεσμευτεί, σήμερα στο Eurogroup, για τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων το καλοκαίρι και να απορρίψει την γαλλογερμανική πρόταση για δημιουργία «ειδικού λογαριασμού», έστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Ωστόσο, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Καρατζαφέρη εκτίμησε ότι η στάση της κυβέρνησης θα ισοδυναμεί με άτακτη υποχώρηση, καθώς -όπως είπε- «είναι τόσο φοβισμένοι που θα πουν ναι σε όλα».

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνει τις θέσεις του ΛΑΟΣ εν όψει του Eurogroup.

«Ο ΛΑΟΣ θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να δεσμευτείτε εσείς και η κυβέρνηση για νέα μέτρα (επαπειλούμενα) κατά τον προσεχή Ιούνιο. Όπως κι εσείς γνωρίζετε η αντοχή του λαού έφθασε στα έσχατα όριά της» σημειώνει, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «θα ήταν εθνικά αναγκαίο να μην δεχθείτε την βάναυση ταπείνωση του εφευρήματος των εταίρων μας περί της δημιουργίας του 'ειδικού λογαριασμού' και της αυξημένης εποπτείας από υπαλλήλους των ευρωπαϊκών θεσμών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου του ελληνικού κράτους».

«Ο συνδυασμός των επαχθών χρεών, των απάνθρωπων μέτρων και της ταπείνωσής μας ως λαού και ως χώρας πολύ φοβούμαι ότι οδηγεί ευθέως στην κοινωνική έκρηξη και την μεγάλη ανωμαλία» τονίζει ο Γ.Καρατζαφέρης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πως «φέρνουν βαριά ευθύνη για τυχόν δυσμενή εξέλιξη των μακροπρόθεσμων ελληνικών συμφερόντων» στο σημερινό Eurogroup.

Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι αποχώρησε από την κυβέρνηση συνεργασίας γιατί «ορισμένα πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα». Στο σημείο αυτό επανέλαβε τη βασική του διαφωνία στο θέμα της μείωσης των συντάξεων, σημειώνοντας επίσης ότι δεν μπορεί να δεχθεί «μείωση της εθνικής κυριαρχίας».

Ο κ. Καρατζαφέρης διαφώνησε με την απόφαση για μείωση των αμυντικών δαπανών, τη στιγμή που -όπως είπε- οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού δεν έχουν καύσιμα να κινηθούν. «Δεν μπορώ να δεχθώ μείωση της εθνικής κυριαρχίας, δεν παραδίδω το Αιγαίο στους Τούρκους» είπε.

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να έρθει σε επαφή με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας ώστε «να γίνει ένας όμιλος του Νότου», ο οποίος «να μπορέσει να αντιπαραταχθεί με τον όμιλο που έχει κάνει η κ. Μέρκελ -Ολλανδούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς και εσχάτως και το Λουξεμβούργο».

Αναφερόμενος στην προσχώρηση στη ΝΔ του Μάκη Βορίδη, ο κ. Καρατζάφερης είπε ότι «το ήξεραν όλοι στο κόμμα ότι ήταν περαστικός». Τέλος, υποστήριξε ότι «ο ρόλος του ΛΑΟΣ σε αυτές τις εκλογές είναι ιστορικός».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: