Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Θρίλερ μέχρι το τέλος για τις υποψηφιότητες

«Φουντώνει» η μάχη των υπογραφών




Θα εκκρεμεί μέχρι την τελευταία στιγμή η απόφαση που θα καθορίσει τον τρόπο που θα «κλείσουν» οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος από τους τρεις ενδιαφερομένους (Βενιζέλος, Παπουτσής, Τζουμάκας) για την αρχηγία, που φαίνεται να συγκεντρώνει μέχρι στιγμής την στήριξη τουλάχιστον 94 μελών είναι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Χρήστος Παπουτσής επισήμανε πως το καταστατικό του κόμματος δεν αναφέρεται σε συγκέντρωση υπογραφών, αλλά σε πρόταση από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπουτσής σημείωσε πως σε περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των υπογραφών, τότε θα υπάρξει πολιτικό θέμα, το οποίο θα πρέπει να λύσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού κ. Ανωμερίτης.

Από την πλευρά του ο κ. Ανωμερίτης άφησε να διαρρεύσει πως κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Κυριακή θα απευθυνθεί στα μέλη του, ώστε αυτά να αποφασίσουν για την διαδικασία της ανάδειξης των υποψήφιων προέδρων.

Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης। Εκεί θα κατατεθούν επίσημα οι υποψηφιότητες, με όποια διαδικασία αποφασιστεί τελικά.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: