Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Είναι τόσο άθλιοι οι «κηπουροί» του Γιώργου…


Γράφει: Γιάννης Αντύπας /aixmi.gr
Παπανδρεϊκός δεν ήμουν ποτέ. Μου προκαλεί, όμως, μεγάλη λύπη ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στον Γιώργο Παπανδρέου όσοι έπλεναν το στόμα τους πριν εκφέρουν το όνομά του. Εκείνοι που για οκτώ χρόνια κατηγορούσαν ως υπονομευτήοποιονδήποτε τολμούσε να διαφωνήσει.

Από τον Κώστα Σημίτη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αλέκο Παπαδόπουλο, μέχρι τον τελευταίο δημοσιογράφο.

Εκείνοι που ευνοήθηκαν από το σύστημα εξουσίας. Που πήραν θέσεις, παχυλούς μισθούς, προνόμια, εξουσία. Είναι λυπηρό, τώρα, να τους ακούς να του ρίχνουν το ανάθεμα.

Γράφω αυτό το άρθρο από τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αυτά που βλέπω γύρω μου και ακούω με θλίβουν. Όλοι όσοι φώναζαν «Γιώργο άλλαξέ τα όλα», τώρα ψάχνουν να βρουν βενιζελικούς για να τους υποβάλλουν τα σέβη τους. Να βρίσουν τον Γιώργο.

Οι πιο προχωρημένοι έχουν και από μία καταγγελία να κάνουν.

Αυτό αφορά, κυρίως, τον μεγάλο όγκο των στελεχών. Αλλά και οι κορυφαίοι συνεργάτες του δεν πάνε πίσω. Άκουσα «κηπουρό» να λέει ότι «κατέρρευσε η ψυχολογία του Γιώργου»!
Τον είχε πλησιάσει ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και τον ρωτούσε «γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος». Είχε πιστέψει στον Γιώργο Παπανδρέου.
Και ο άλλος του απάντησε διαλύοντας την εικόνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ξέρω ότι αυτή είναι η δυναμική των πραγμάτων. Γνωρίζω ότι αυτή είναι η φύση των ανθρώπων. Των μαζών. Αλλά δε μπορώ να το δεχτώ αυτό για αναπτυγμένες πολιτικές προσωπικότητες. Για στελέχη που, όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο, τα έχουν δει και τα έχουν ζήσει όλα.
Αυτοί δεν το κάνουν επειδή δεν αντέχει η ψυχολογία τους. Το κάνουν γιατί ιδρώνουν. Φοβούνται τον κόσμο χωρίς την προστασία του Γιώργου και αναζητούν νέους «πατερούληδες».

Υποβάλλουν τα σέβη τους στους ανθρώπους του νέου ηγέτη πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τον καταλογισμό των ευθυνών. Αλλά, θέλω να πιστεύω πως, οι ευθύνες θα αποδοθούν.
Η χώρα χρεοκόπησε. Άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους.
Το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε. Δε γίνεται να μη φταίει κανένας.
Δε γίνεται όλα να «πνιγούν» στο όνομα της ενότητας। Αν συμβεί αυτό, το ΠΑΣΟΚ δε θα είναι πλέον Κίνημα, συνωμοτική οργάνωση θα είναι. Συμμορία.

http://papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: