Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Κατά της συγκυβέρνησης ο Σαμαράς, ζητά ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία

«Χρειάζομαι τα χέρια λυμένα»


«Θέλω για τη χώρα, όχι για την παράταξη, να μπορέσει να κυβερνήσει κάποιος με λυμένα χέρια, όχι με συμβιβασμούς, είπε ο κ. Σαμαράς
«Θέλω για τη χώρα, όχι για την παράταξη, να μπορέσει να κυβερνήσει κάποιος με λυμένα χέρια, όχι με συμβιβασμούς, είπε ο κ. Σαμαράς (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε την Κυριακή ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, θέτοντας το κύριο, κατά τον ίδιο, διακύβευμα των εκλογών που θα γίνουν «μετά το Πάσχα», δηλαδή να υπάρξει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας κατηγορηματικά: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία, αλλά από αίσθηση καθήκοντος» τονίζοντας ότι «δεν θέλω να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα».

«Θέλουμε και θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση με όλους, άλλο όμως η εθνική συνεννόηση και άλλο η συγκυβέρνηση. Με μικροκομματικά παζάρια, που θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον, δεν θα αλλάξει η Ελλάδα» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει λόγο να σώσει τον εαυτό του από μία αναγκαστική συγκυβέρνηση με εμάς, αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ, θέλω να σώσω τη χώρα. Αλλά για να το κάνω χρειάζομαι τα χέρια λυμένα».

«Με τη συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με την αυτοδυναμία θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο για το καλό της χώρας. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη μόνο από καλή διαχείριση, αλλά από μεγάλες αλλαγές. Οι όποιες μεγάλες αλλαγές στηρίχθηκαν πάντα σε ισχυρές κυβερνήσεις διαχρονικά στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι θα συγκροτήσει ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και ότι η συνεργασία περισσότερων κομμάτων εμποδίζει ένα μικρό επιτελικό σχήμα. Επανέλαβε δε την κριτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι τα στελέχη του είναι συνυπεύθυνα και άρα είναι δύσκολο να υπάρξει την επομένη των εκλογών συνεργασία.

Επίθεση εναντίον της Αριστεράς

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Αριστεράς, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο». Η Αριστερά δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί απελπισία κόσμου, είναι οι μόνιμοι προφήτες της συμφοράς, είπε.

Η Αριστερά «δεν ασκεί πολιτική είναι οι προφήτες της συμφοράς. Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής» σημείωσε.

Κορυφώνοντας δε την επίθεσή του είπε για την Αριστερά ότι «είναι αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία».

Τρεις άμεσες προτεραιότητες

Ως προς τις προτεραιότητες του ιδίου και του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς έθεσε «πρωτίστως την ανάκαμψη», την αποκατάσταση των αδικιών και έπειτα την ασφάλεια των πολιτών. «Η ανάκαμψη πρέπει να αρχίσει το ταχύτερο,αυτό είναι η σημαία της ΝΔ» τόνισε.

Ως προς την ασφάλεια των πολιτών, είπε ότι «δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό,αρκεί να δούμε τι δουλεύει σε άλλες δημοκρατικές χώρες» και έθεσε ως παράδειγμα «να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων».

«Υποσχέθηκα να βγάλω τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Να θυμάστε αυτή μου την υπόσχεση» υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ο λαός θα κάνει τη σωστή επιλογή» και τόνισε ότι «οι Έλληνες ζητούν ελπίδα, ζητούν αλήθεια και ζητούν την παράταξη που θα τους πει την αλήθεια».

«Δύναμή μας είναι η σταθερότητα που προσφέρουμε, η αλήθεια που λέμε, η ελπίδα που δίνουμε». Παράλληλα ζήτησε πανστρατιά από το κόμμα του και υπογράμμισε: «Ξέρετε ποιος είμαι, ξέρετε από που έρχομαι, δώστε μου τη δύναμη να προχωρήσουμε».

Νωρίτερα, μιλώντας για όσα προηγήθηκαν, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «ποτέ κόμμα της Αντιπολίτευσης δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο» προσθέτοντας ότι «τώρα όλοι παραδέχονται ότι είχαμε δίκιο».

«Ψηφίσαμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε, αλλά ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε στο λαό ότι αυτά είναι σωστά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εισηγήσεις στελεχών

Μιλώντας στη συνεδρίαση του οργάνου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, αποδοκίμασε με τη σειρά του τις συζητήσεις περί συγκυβέρνησης και κατέστησε σαφές ότι δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ «όσοι γυρνούν και λένε ότι δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους του δεύτερου Μνημονίου».

«Ελάχιστος πολιτικός στόχος, που τίθεται, είναι η αυτοδυναμία. Το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Από τη μία η πλευρά βρίσκεται η Ελλάδα των παραγωγικών δυνάμεων και της Ευρώπης και από την άλλη η Ελλάδα του απομονωτισμού» ανέφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Κριτική στους βουλευτές, οι οποίοι ενώ ψήφισαν το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς το κρύβουν και δεν υπερασπίζονται την πολιτική της ΝΔ, άσκησε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, Φίλιππος Ταυρής. Ζήτησε από τους βουλευτές να αφουγκράζονται την κοινωνία και έψεξε την Αριστερά για την εν γένει συμπεριφορά της.

«Ή θα έπρεπε να οδηγήσουμε τον τόπο στον γκρεμό, ή να κάνουμε αυτό που κάναμε. Μόνον όσοι έχουν ιδιοτελείς και πονηρές σκέψεις μιλούν διαφορετικά» δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είπε το μεγάλο "ναι" για τη σωτηρία του τόπου» είπε ο βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος, πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα της ευθύνης και της στράτευσης» και σημείωσε ότι «δεν πρέπει να λείψει κανένας και να μη φορά καμία λεοντή».

Θα δοθεί ιδεολογική μάχη ενάντια στην Αριστερά, σε αυτές τις εκλογές, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Η Αριστερά είναι υπεύθυνη για το σημείο, που βρισκόμαστε τώρα. Είμαστε εδώ γιατί η Αριστερά είχε ιδεολογική ηγεμονία».

«Έλεος με τα τρομοκρατικά διλήμματα. Ξέρετε τι είναι να πάτε στο σούπερ μάρκετ, να είναι γεμάτα τα ράφια και να μην μπορείς να αγοράσεις;» είπε ο Γιάννης Κιουτσούκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα.

Αντιδράσεις κομμάτων

«Μπροστά στο φόβο του για το λαό, που η ΝΔ έχει τσακίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και την ΕΕ, ο Α.Σαμαράς επιδίδεται σε ψεύδη κατά του λαϊκού κινήματος, σε αισχρές συκοφαντίες και σε αντικομμουνισμό, για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να κρύψει τι τους επιφυλάσσει η πολιτική της ΝΔ και να τους υφαρπάξει την ψήφο. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που έως τώρα ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να καταδικάσουν τα αστικά κόμματα και με την ψήφο τους, μέχρι να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική τους με τον αγώνα τους για τη λαϊκή εξουσία» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Ο κ. Σαμαράς πολιτεύεται με πανικό, δέσμιος των ιδεολογικών του αγκυλώσεων, ανασύρει σύμβολα του εθνικισμού και του υπερπατριωτισμού. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις του και τις παλινωδίες του, επιτίθεται συλλήβδην στην αριστερά για να «ασκήσει κριτική. Ερμηνεύουμε τον πανικό του. Πριν 1,5 χρόνο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καλούσε σε αντιμνημονιακό μέτωπο. Σήμερα ψηφίζει το 2ο μνημόνιο και καλεί σε αντιαριστερό μέτωπο» είπε η Δημοκρατική Αριστερά.

«Μέσα στα πολλά που υιοθετεί με χρονο-καθυστέρηση ο κ. Σαμαράς, είναι και το σύνθημα "Ανάκαμψη". Ανάκαμψη της σοβαρότητας, ανάκαμψη της αλήθειας, ανάκαμψη της ηθικής, που από καιρό δείχνει να έχει απωλέσει η ΝΔ» ήταν η αντίδραση του ΛΑΟΣ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: