Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

«Όχι» σε κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ λέει ο Χρ.Παπουτσής

«Υπάρχουν διακριτές πολιτικές»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει την αίσθηση ότι έχει υποστεί μετάλλαξη» δήλωσε ο Χρ.Παπουτσής
«Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει την αίσθηση ότι έχει υποστεί μετάλλαξη» δήλωσε ο Χρ.Παπουτσής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την αντίθεσή του με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι μετά τις εκλογές θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Χρήστος Παπουτσής.

«Πιστεύω στην επιστροφή στις ιδεολογικές και πολιτικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ και αντιμάχομαι εκείνους που επιχειρούν το ξερίζωμα του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική ζωή του τόπου» δήλωσε στον Realfm, σημειώνοντας ότι «υπάρχει διακριτική πολιτική γραμμή από τη ΝΔ».

«Δεν μπορώ να διανοηθώ τους συναδέλφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή όλους τους υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πηγαίνουμε στον κόσμο και να ζητούμε την ψήφο του για να κάνουμε τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα πολιτικής και διαφορετική έκφραση, διαφορετική επιλογή για το ποιες κοινωνικές δυνάμεις εκφράζει ο καθένας. Εδώ δεν μιλούμε για μια εκλογική διαδικασία όπου εμφανίζεται ένα νέο πολιτικό μόρφωμα ή ένα εν δυνάμει νέο πολιτικό μόρφωμα ΠΑΣΟΚΟΝΔ. Δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία. Υπάρχει το ΠΑΣΟΚ με τις συγκεκριμένες πολιτικές και ιδεολογικές αρχές, υπάρχει η ΝΔ με τις θέσεις και τις απόψεις της» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Παπουτσής είπε ότι «καταγράφουν τάσεις και καταγράφουν τη δυσαρέσκεια που υπάρχει από τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός προκειμένου να διασωθεί η χώρα», αλλά «αυτό δεν σημαίνει πολιτική τοποθέτηση και επιλογή ψήφου».

Είπε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει την αίσθηση ότι έχει υποστεί «μετάλλαξη». «Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μετάλλαξη ή τουλάχιστον έχει δώσει την αίσθηση ότι έχει υποστεί μετάλλαξη και αυτό είναι κάτι το οποίο έχει κρατήσει τον κόσμο μακριά, επιφυλακτικό και με κάθε τρόπο αγωνιά για το μέλλον του κινήματος» υποστήριξε.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: