Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στο ΠΑΣΟΚ οργανώνονται για την εκλογή προέδρου

Στελέχη του κόμματος καθορίζουν τις διαδικασίες της 18ης Μαρτίου



Τα οργανωτικά θέματα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Μαρτίου, καθορίζονται σήμερα σε συσκέψεις κομματικών στελεχών στην Ιπποκράτους. Ο ελάχιστος χρόνος, που απομένει, καθώς και η οικονομική δυσπραγία του Κινήματος έχουν θορυβήσει την κομματική ηγεσία, η οποία πρέπει να οργανώσει και την εθνική συνδιάσκεψη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Τις ακριβείς διαδικασίες θα τις εξετάζει πλέον η επιτροπή εκλογικού αγώνα, που συγκροτήθηκε με απόφαση του πολιτικού συμβουλίου και την αποτελούν οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Κώστας Ασκούνης, Μαριλένα Κοππά, Νίκος Ανδρουλάκης, Έφη Χαλάτση, Γιάννης Μίχας, Νίκος Σαλαγιάννης, Χρυσάνθη Κισκήρα, Γιώργος Ανωμερίτης, Τόνια Αντωνίου και Βασίλης Έξαρχος.

Στο μεταξύ εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και οι υπογραφές βουλευτών και μελών του εθνικού συμβουλίου, για την υποστήριξη των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου αναμένεται να ταχθούν περί τους 90 με 95 βουλευτές, καθώς έως την Κυριακή είχαν υπογράψει σχεδόν 80. Ανάμεσα στους βουλευτές που είχαν υπογράψει από την πρώτη στιγμή υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Βενιζέλου είναι και στελέχη, που τον είχαν υποστηρίξει με σθένος και το 2007, όπως η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Κώστας Καρτάλης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Βασίλης Γερανίδης, ο Νάσος Αλευράς, ο Τάκης Ρήγας, η Ελπίδα Τσουρή, η Τόνια Αντωνίου, ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Δημήτρης Λιντζέρης και άλλοι.

Επικρίσεις Παναγιωτακόπουλου

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με δήλωσή του, που έχει τίτλο «τα ωραία λόγια της πλήρους υποταγής» επικρίνει τον κ. Λουκά Παπαδήμο με την εξής επισήμανση: «Σε μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση προσανατολισμού και σε μια κοινωνία, που τρομοκρατημένη παρακολουθεί την πορεία της προς την απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση, μόνο πικρά χαμόγελα θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του δοτού Πρωθυπουργού για τα «ωραία λόγια» που άκουσε – δήθεν – η χώρα μας από τους Ευρωπαίους δυνάστες μας.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον περιχαρή δοτό Πρωθυπουργό-διαπραγματευτή της εθνικής μας μιζέριας ότι όσοι μετατρέπονται σε πειθήνια όργανα της βούλησης των ισχυρών, όσοι υπογράφουν και δίνουν τα πάντα στους δανειστές και εξασφαλίζουν τα συμφέροντά τους, όσοι μετατρέπουν μία ολόκληρη χώρα και έναν περήφανο λαό σε υποζύγιο, των Γάλλων και των Γερμανών, για τις επόμενες τουλάχιστον δεκαετίες, όσοι υποστέλλουν τη σημαία της Εθνικής Ανεξαρτησίας, θα ακούν «καλά» και «ωραία» λόγια»।
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: