Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μέτρα για την ανάπτυξη της οικονομίας ζήτησε ο Σαμαράς

Ικανοποίηση στη ΝΔ από τις επαφές στις Βρυξέλλες



Ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες εμφανίζεται η ΝΔ. Η συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαράς με την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Αγγέλα Μέρκελ δείχνει σύμφωνα με την λεωφόρο Συγγρού την βελτίωση του των σχέσεων της ΝΔ με τα ευρωπαϊκά συντηρητικά κόμματα που ήταν παγωμένες για μεγάλο διάστημα λόγω της παλαιότερης αντιμνημονιακής στάσης της ΝΔ.

Στην αλλαγή στάσης των ευρωπαίων συντηρητικών συνέβαλε η στροφή του κ. Σαμαρά υπέρ του μνημονίου και οι δεσμεύσεις του ότι θα εφαρμόσει αταλάντευτα το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης μετά τις εκλογές καθώς επίσης και η πρόσφατη επίθεσή του εναντίον της Αριστεράς.

Πάντως στις συναντήσεις του ο κ. Σαμαράς όπως δήλωσε επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της οικονομίας.

«Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη: Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε ότι χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο. Είπε ακόμη ότι συζητήθηκαν συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Σαμαράς:

-Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
-Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
-Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
-Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
- Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής.

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην ανθρώπινη πλευρά της κρίσης ενώ επανέλαβε ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η κρίση δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς δοκιμάζονται, με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή. Αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο. Ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς. Και - πιστέψτε με - το 50% της αγοράς είναι η ψυχολογία. Για να επιστρέψει η ελπίδα στους Έλληνες. Και αυτήν την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται!»

Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ। Σαμαράς συμμετείχε στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενώ πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Γιουρογκρούπ κ. Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, τον Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γιόζεφ Ντόλ, και την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: