Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία

ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία«Οι βουλευτές που θα εκλεγούν με το ΠΑΣΟΚ παραιτούνται εκ προοιμίου από τη βουλευτική ασυλία ενώ καμία εγκληματική ενέργεια δεν θα καλύπτεται από το νόμο περί ευθύνης των υπουργών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν νοείται να υπάρχει κανένα ειδικό προνόμιο για τα υπουργικά αδικήματα» ενώ ανήγγειλε ότι το Κίνημα θα αναθέσει σε διεθνή εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών τον έλεγχο των οικονομικών του, για να τηρηθούν όλοι οι κανόνες διαφάνειας.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος τόσο στην Α΄ Θεσσαλονίκης όσο και στο νομό Ηρακλείου Κρήτης ενώ επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του νομού Αχαϊας.

«Οι εκλογές του Μαΐου είναι εκλογές πολιτικού λόγου, πολιτικής επιχειρηματολογίας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην έναρξη της ομιλίας του και τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές θα προχωρήσει σε συντακτικού χαρακτήρα συνέδριο αναγέννησης της παράταξης στις 3 Σεπτέμβρη 2012».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι «η εκλογική μάχη είναι εξαιρετικά δύσκολη και εξαιρετικά γοητευτική».

«Ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, «είναι η μοναδική ευκαιρία να ξανασυνδεθούμε με τους πολίτες», τους οποίους χαρακτήρισε μεταξύ άλλων φοβισμένους, απογοητευμένους και δύσπιστους.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Υπο τις νέες συνθήκες, το ΠΑΣΟΚκαι μπορεί και θέλει να διατηρήσει τα πολυσυλλεκτικά του χαρακτηριστικά. Τα ψηφοδέλτιά μας αποτυπώνουν τις αρχές της ενότητας, της ανανέωσης και της αξιοκρατίας και είναι ψηφοδέλτια μάχης.

Στόχος μου είναι να κινητοποίηση όλες τις δυνάμεις της παράταξης. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Όλοι στρατεύονται. Τα ψηφοδέλτια μας είναι ψηφοδέλτια μάχης».Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε σχετικά με τους νέους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ότι θα κατατεθεί, θα ελεγχεί διεξοδικά και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο το πόθεν έσχες τους.

«Οι πλαστικές και ψευδεπίγραφες εκλογές τελείωσαν», είπε και ανήγγειλε ότι το Κίνημα θα αναθέσει σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία τον έλεγχο των οικονομικών του, για να τηρηθούν όλοι οι κανόνες διαφάνειας.

«Η ευθύνη για το έλλειμμα εμπιστοσύνης ανήκει στους πολιτικούς»

Ο κ. Βενιζέλος έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη να ξαναδημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης σε ηθική βάση μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών με τους πολίτες. Υπάρχει, είπε, μια γενικευμένη απαξίωση, μια αντιβουλευτική διάθεση, που ολισθαίνει σε αντικοινοβουλευτική διάθεση, ενώ συμπλήρωσε πως χωρίς πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία.

Πρόσθεσε πως οι πολίτες είναι απογοητευμένοι, οργισμένοι, φοβισμένοι και δύσπιστοι, αλλά -συμπλήρωσε- άλλο η κριτική κι άλλο ο εκφασισμός της κοινωνίας.

Συσχετίζοντας το θέμα της εμπιστοσύνης των πολιτών με την κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα, που εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «αν δεν υπήρχε η κρατική χρηματοδότηση, σε αυτή τη φάση της κρίσης, θα αναγκαζόμασταν να υποχωρήσουμε έναντι των ακραίων πολιτικών δυνάμεων ή να καταφύγουμε σε αδιαφανείς οικονομικούς πόρους».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι η ευθύνη για το έλλειμμα εμπιστοσύνης ανήκει στους πολιτικούς, γιατί δεν είπαν την αλήθεια σε κρίσιμα θέματα, καθώς εξυπηρετούσαν σκοπιμότητες πολιτικές, εκλογικές, ακόμη και εθνικές. Η κρίση, παρότι οικονομική, έδειξε τη σημασία της πολιτικής κρίσης, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: