Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από τον Κηφισό

Αποκλεισμένος ο σταθμός

Αστυνομικές δυνάμεις στον σταθμό του Κηφισού
Αστυνομικές δυνάμεις στον σταθμό του Κηφισού (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αποκλεισμένος από εργαζόμενους που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία είναι ο σταθμός ΚΤΕΛ Κηφισού. Οι οδηγοί έχουν αποκλείσει και τις δύο πύλες του σταθμού, εμποδίζοντας την αναχώρηση των λεωφορείων. Ωστόσο, οι επιβάτες εξυπηρετούνται, από τις 12 το μεσημέρι, από λεωφορεία που βρίσκονται στο χώρο του πάρκινγκ εκτός του σταθμού. Στον Κηφισό βρίσκονται από το πρωί και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων.

Οι επιβάτες που εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία εκτός του σταθμού, επιβιβάζονται σε αυτά, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, όσα λεωφορεία φτάνουν στον σταθμό από την επαρχία αποβιβάζουν τους επιβάτες έξω από το σταθμό. «Εγκλωβισμένα» εντός του σταθμού βρίσκονται δύο λεωφορεία με επιβάτες.

Νωρίτερα, μάλιστα, επικράτησε ένταση μεταξύ απεργών και ιδιοκτητών λεωφορείων, όταν οι οδηγοί των δύο λεωφορείων με προορισμό την Πελοπόννησο επιχείρησαν να φύγουν. Οι απεργοί μπήκαν μπροστά από τα λεωφορεία και απέτρεψαν την αναχώρησή τους.

Εκτιμάται ότι περίπου 15.000 επιβάτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν εντός της ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι περισσότεροι έχουν ακυρώσει τα εισιτήριά τους.

Εντός της ημέρας ή αύριο, Μ.Παρασκευή θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, όπου αναμένεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία ΚΤΕΛ, Γιάννης Λάμπρου δήλωσε στο ΑΠΕ ότι ήδη έχουν ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας. «Ζητήσαμε τη συνδρομή αστυνομίας, αλλά αυτή σφυρίζει αδιάφορα. Μία μέρα τον χρόνο περιμένουμε κι εμείς να δουλέψουμε καλά και η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα. Θα αναγκαστούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οδηγών, Βασίλης Δημητρόπουλος τόνισε ότι οι οδηγοί δεν έχουν αντίρρηση να ανοίξουν τον σταθμό και να προχωρήσουν σε διάλογο «με όρους λογικής και όχι με όρους ομηρίας» όπως χαρακτηριστικά είπε. Μέχρι τότε επισήμανε ότι παραμένουν ανένδοτοι και αμετακίνητοι, κρατώντας το σταθμό κλειστό.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ κατηγορούν τους ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων για συνεχόμενες απολύσεις και μονομερή καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2009.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία δεν έκλεισε καθόλου ο σταθμός, αλλά ούτε και σημειωθήκαν επεισόδια. Ελάχιστες αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν διακριτικά στην είσοδο του σταθμού.

«Στον σταθμό Λιοσίων δεν υπάρχει πρόβλημα και ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει χωρίς το παραμικρό εμπόδιο. Υπάρχει προσέλευση επιβατών που εξυπηρετείται από το πρωί» δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, Σπύρος Σταμούλης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: