Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν πρόκειται να κάνω χρήση της ασυλίας»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν πρόκειται να κάνω χρήση της ασυλίας»
Άρση ασυλίας της Ντόρα Μπακογιάννη ζητήθηκε το μεσημέρι από τον αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, με την κατηγορία της υποβολής ανακριβούς πόθεν έσχες, λόγω του ότι δεν συμπεριέλαβε το επίμαχο 1 εκατ. ευρώ που είχε εξάγει στο Λονδίνο ο σύζυγος της, Ισίδωρος Κουβέλης.

Το σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε στη Βουλή, όπου είναι και η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει αν θα άρει την ασυλία της βουλευτού.

Ο σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας ήταν ο άνθρωπος που αναζητούσε η Βουλή, καθώς είχε βγάλει στο εξωτερικό 1.000.000 ευρώ το Μάρτιο του 2011.

Η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη

Η κυρία Μπακογιάννη σε ανακοίνωση που εξέδωσε είπε, μεταξύ άλλων, ότι έμαθε τα νέα από τα ΜΜΕ, χωρίς να την έχει ενημερώσει κανείς αρμόδιος:

«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε, τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του «πόθεν έσχες» του συζύγου μου.

Ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής। Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω, όπως δεν κάνει κανένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Είναι σαφές πάντως, ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: