Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ουδέν σχόλιο από την Κομισιόν για τις δηλώσεις της Κρ. Λαγκάρντ

Έμφαση στη φοροδιαφυγή


H υιοθέτηση του προγράμματος προσαρμογής από τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι κρίσιμη για την επιτυχή εφαρμογή του, τονίζει η Κομισιόν
H υιοθέτηση του προγράμματος προσαρμογής από τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι κρίσιμη για την επιτυχή εφαρμογή του, τονίζει η Κομισιόν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Aρνήθηκε την Τρίτη o εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τους Έλληνες, επιμένοντας ότι οι θέσεις της Κομισιόν έχουν εκφραστεί τόσο από τον πρόεδρό της, Ζοζέ Μπαρόζο, όσο και από τον επίτροπο Οικονομίας Όλι Ρεν την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο Α. Αλταφάζ υπογράμμισε την ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. λέγοντας ότι αποτελεί βασικό στοιχείο του δεύτερου προγράμματος (Μνημονίου) και πως οι ελληνικές αρχές, μαζί με την Ομάδα Δράσης, εργάζονται στενά προς αυτό τον σκοπό.
Ερωτηθείς, στη συνέχεια, σχετικά με τα αποτελέσματα της προσπάθειας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, παρέπεμψε στις τριμηνιαίες εκθέσεις της τρόικας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η υιοθέτηση του προγράμματος προσαρμογής από τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι κρίσιμη για την επιτυχή εφαρμογή του.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν είναι μόνο ζήτημα νομικού πλαισίου, αλλά εφαρμογής και ικανοτήτων.
Κληθείς να σχολιάσει αν η Κομισιόν ή είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα στο ζήτημα της φοροδιαφυγής, απάντησε: «Μπορούν να γίνουν περισσότερα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές αρχές».
Τέλος, ερωτηθείς πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, δήλωσε ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει κυβέρνηση και πως στόχος είναι η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: