Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μόσιαλος: Η ελπίδα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δημιουργήσει...



... βασίζεται σε αποτελέσματα που δεν θα υπάρξουν...

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics και πρώην υπουργός, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε στις 25/05 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη.

«Αυτό που έχει κάνει ο...

ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι εξαιρετικά έξυπνο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι θα πρέπει να κάνουμε το φόβο ελπίδα. Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ζούσε κάτω από ένα μεγάλο καθεστώς φόβου, τα δύο προηγούμενα χρόνια. Είναι έξυπνο επομένως να πεις "θα κάνουμε το φόβο ελπίδα, επειδή θα διαμαρτυρηθούμε και ξαφνικά οι εταίροι μας θα τρομοκρατηθούν"... Είναι πολύ εύκολο να ελπίζεις ότι επειδή θα υπάρχει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αμέσως θα υπάρχει και αλλαγή στάσης από την Ευρώπη. Δεν είναι τόσο απλά...


...τα πράγματα όμως. Ακόμα και αν υπάρχει αλλαγή στάσης, που αυτή τη στιγμή δε διαφαίνεται και είδαμε και τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, ότι δεν υπάρχει σημαντική αλλαγή στάσης. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν διαπραγματευτικά περιθώρια επέκτασης της εφαρμογής του προγράμματος, πιθανώς και αναπτυξιακά προγράμματα. Αλλά για να γίνει ο φόβος πραγματική ελπίδα, σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουν και οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Δε μπορεί να έχεις ελπίδα, στηριζόμενος σε συνεχή δάνεια από την Ευρώπη, χωρίς εσύ να έχεις βάλει σε τάξη το κράτος σου -το οποίο είναι εξαιρετικά μεγάλο και αντιπαραγωγικό- και την οικονομία σου, η οποία είναι ακόμα εσωστρεφής και στηρίζεσαι ακόμα σε εισαγωγές...».

Και πρόσθεσε: «Όλη αυτή η ελπίδα που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι θα δημιουργήσει, βασίζεται σε αποτελέσματα που δεν πρόκειται να υπάρξουν. Όλο αυτό το διακύβευμα θα πρέπει να το αναδείξουν όλα αυτά τα κόμματα που πιστεύουν ότι θα πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη και να συνεχίσουμε μια σταθερή πορεία διαρθρωτικών αλλαγών. Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν το κάνουν μέχρι στιγμής με επιτυχία. Αντί να αναδεικνύουν τα ουσιαστικά επιχειρήματα, επιτίθενται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α με μια παλαιού τύπου νοοτροπία, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Συμφωνώ λέξη προς λέξη. Κρίμα που δεν θέλησε το ΠΑΣΟΚ να κρατήσει τέτοιες φωνές κοντά του.


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: