Σάββατο 26 Μαΐου 2012

«Εγώ θα βρίσκομαι για μια διετία κατηγορούμενος για ξέπλυμα και δωροδοκία»!

«Προφητικός» στις σημειώσεις του ο Άκης:



 
 
Προφητικός εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Α. Τσοχατζόπουλος όσον αφορά την ποινική αντιμετώπιση που θα του επιφυλάξει η Δικαιοσύνη για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της μίζας, όπως προκύπτει μέσα από νέες ιδιόχειρες σημειώσεις του που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποδίδονται στον ίδιο.  Πρόκειται για έγγραφα που κατασχέθηκαν από το γραφείο του ενώ εκείνος οδηγούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απολογία του στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, κατηγορούμενος για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος!

«Η κατάσταση έχει αλλάξει! Εγώ θα βρίσκομαι για μια διετία ως κατηγορούμενος για ξέπλυμα και δωροδοκία στον εισαγγελέα! Έχω άλλο τρόπο αγώνα πια υποχρεωτικά και πολιτικά και νομικά. Οι πληροφορίες μου, μου λένε ότι εσύ τα κατάφερες και τα βρήκατε άμεσα με το ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που τα βρήκες με αυτούς μόνο για σένα βέβαια!!! τα έχεις ήδη σπάσει μαζί μου!!!» φέρεται να γράφει ο πρώην υπουργός σε άγνωστο πρόσωπο, αν και από νομικούς κύκλους ο «αποδέκτης» της σημείωσης αυτής θεωρείται ότι είναι ο Γιάννης Σμπώκος στενός συνεργάτης του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την περίοδο 1997 – 2000.

«Οι δρόμοι μας υποχρεωτικά διαφοροποιούνται. Ανάγκη εδώ και καιρό ενός τίμιου ξεκαθαρίσματος του συνολικού έργου μας από το 1996 (σ.σ. ένα χρόνο πριν την συνεργασία του με τον Γ. Σμπώκο)  μέχρι σήμερα. Πως θα γίνει αυτό; Προτείνω να το συζητήσουμε να το συμφωνήσουμε άμεσα τώρα να ανταλλάξουμε θέσεις και απόψεις, να βρούμε κοινά αποδεκτό τρόπο», φέρεται να σημειώνει ο πρώην υπουργός που δείχνει πλέον να συνειδητοποιεί ότι, πλέον, ο κλοιός της Δικαιοσύνης έχει στενέψει γύρω του!
Ροπή προς τις επενδύσεις σε ακίνητα
Στα κατασχεθέντα έγγραφα περιλαμβάνονται στοιχεία (εκτός από τους χάρτες για τα ακίνητα στο Μόναχο και το Βερολίνο) που καταδεικνύουν την καταστροφική – όπως αποδείχθηκε - ροπή  του πρώην υπουργού για επενδύσεις σε ακίνητα!

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δακτυλογραφημένες σημειώσεις για αγορά οικοπέδου 780 τ.μ. στη Βούλα αξίας 780.000 ευρώ και το κέρδος του επενδυτή στα 580.000 ευρώ. Το στοιχείο που «μαρτυρά» ότι το έγγραφο αυτό ανήκει στον Α. Τσοχατζόπουλο είναι ότι υπάρχει χειρόγραφη σημείωσή του με τα αρχικά του «Α.Τ».

Με λέξεις που θεωρούνται «κωδικοί» (όπως «αλφαβητάρια», «βιβλία» «ειδικό θέμα», κ.ά.) στα κατασχεθέντα στοιχεία συμπεριλαμβάνεται και άλλη ιδιόχειρη σημείωση με παραλήπτη σε άγνωστο πρόσωπο. Μεταξύ άλλων, στην σημείωση αυτή αναφέρεται: «…Να εξασφαλίσεις από τους συνεργάτες του την αποδέσμευση των  υπολοίπων βιβλίων (800) ώστε να τα δούμε σε λίγες ημέρες. Σχετικά με το «ειδικό θέμα»  που σου ζήτησα και λόγω Πάσχα και σε κίνηση ένδειξης ευαισθησίας και αλληλεγγύης για τις σκληρές συνθήκες, του κόσμου της εργασίας σήμερα,  εξασφάλισε 50 – 60 αλφαβητάρια μέχρι την Τρίτη». Μιλάει για χρήματα ή για κάτι άλλο;

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για την πολυέξοδη ζωή του ζευγαριού. Στα κατασχεθέντα έγγραφα υπάρχουν παραστατικά από το HOTEL PITRIZZA στο Porto Cervo με την Β. Σταμάτη να πληρώνει ημερησίως 1.596 ευρώ για το δωμάτιο. Τέτοιου είδους τιμολόγια υπάρχουν και στο όνομα του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος για τρεις ημέρες σε ξενοδοχείο πλήρωσε 1.729 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: