Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Συστράτευση για το ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο ζήτησε ο Αντ.Σαμαράς

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αντώνης Σαμαράς χειροκροτείται από τους αντιπροέδρους της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα
Ο Αντώνης Σαμαράς χειροκροτείται από τους αντιπροέδρους της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ.

«Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαίκό πατριωτικό μέτωπο» τόνισε χαρακτηριστικά με τρίπτυχο: «ενότητα, αγώνας, αναγέννηση».

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ είπε ότι παρεμπόδισε τη λειτουργία επιχειρήσεων, φέροντας ως παράδειγμα την Ελληνική Χαλυβουργία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες, το παραεμπόριο, ενώ ήταν δίπλα στο ΚΚΕ στο κλείσιμο των λιμανιών.

Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν εφαρμοστούν τα όσα πρεσβεύουν οι διάφορες συνιστώσες, η ύφεση και η ανεργία θα επιδεινωθούν.

«Είναι ψέμα ότι θα καταγγείλουμε το Μνημόνιο και οι ξένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις. Μία τέτοια καταγγελία του μνημονίου θα αφήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει ότι εισοδήματα, καταθέσεις, περιουσίες, θα μειωθούν στο μισό, ενώ τα χρέη θα αυξηθούν. Δεν υπάρχει καμία κοινωνία και οικονομία που να μπορεί να αντέξει μία τέτοια κατάρρευση σε τόσο σύντομο χρόνο. Θα μείνει η χώρα χωρίς τρόφιμα, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα, θα ζούμε σε ένα συνεχές μπλακ άουτ».

Μάλιστα επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ντανιέλ Κον-Μπετίτ, ο οποίος χαρακτήρισε ανοησίες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει το Μνημόνιο και να φέρει ένα δικό του Μνημόνιο, συνέχισε ο κ. Σαμαράς. «Ένα Μνημόνιο που εξυπηρετεί το λόμπυ της δραχμής, τη νέα ολιγαρχία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ με δύο κεντρικές δεσμεύσεις: να μπει φρένο στην άνοδο της ανεργίας και στη συνέχεια να δημιουρηθούν θέσεις εργασίας.

Δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε νέοι φόροι, ενώ θα υπάρξουν ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες.

«Έχουμε πει επαναδιαπραγμάτευση για αποκατάσταση των αδικιών. Περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας θα ανακουφιστούν άμεσα».

Επανέλαβε ότι μόνο με επενδύσεις θα έρθουν στην Ελλάδα θέσεις εργασίας και αναρωτήθηκε ποια είναι τα εργασιακά δικαιώματα για τα οποία αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα υπάρχουν δουλειές.

Ανέφερε σαν παράδειγμα το Ελληνικό, τις μαρίνες, την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

«Δεν μπορείς να ανακηρύξεις ΑΟΖ και να αξιοποιήσεις τον ενεργειακό σου πλούτο χωρίς την ομπρέλα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αν αντιδράσει η Τουρκία ποιος θα είναι δίπλα σου; παίζουν με την αγωνία του κοσμάκη;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Η ιδεολογία της παράταξης είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι είναι η ιδεολογία που εκφράζει τους νοικοκυραίους, τη μεσαία τάξη.

Έχω την προσωπική γνώση ότι Κίνα και Ινδία θέλουν να μπουν σε ιδιωτικές επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το αποτρέψει, είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «εμείς θέλουμε να επαναπατριστούν οι λαθρομετανάστες, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνουν με πλήρη δικαιώματα. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το καινούργιο, είναι η έσχατη αντίδραση του παλιού που δεν θέλει να αλλάξει τίποτε.»

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους όλους τους πολίτες να συστρατευθούν στο ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο.

«Καλώ όλους τους Έλληνες πάνω από τους διαχωρισμούς του χθες να δώσουν τη μάχη μαζί μας για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Ο λαός μας δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας με πλαστά χαρτιά.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: