Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στόχος η μείωση 30% του δημοσίου


Η εξοικονόμηση πόρων και η μείωση κατά 30% των δομών του Δημοσίου, ήταν το θέμα της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Από το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζεται το ενδεχόμενο εξοικονόμησης πόρων από τις αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις.
Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται οι αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις να μη δίνονται με τη μορφή χρημάτων αλλά με μεταφορά συντελεστών δόμησης σε άλλα οικόπεδα των δικαιούχων. Καθώς βέβαια σε μια τέτοια απόφαση εμπλέκονται άμεσα και οι δήμοι, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, στην αυριανή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε και το θέμα της χρηματοδότησης των ΟΤΑ με τα 300 εκατ. ευρώ για τα οποία είχε δεσμευθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και τα οποία ''εκ παραδρομής'' δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012 για τους ΟΤΑ.
Σε περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφασίσει τελικά να μην αποδώσει τα 300 εκατ. ευρώ θα πρέπει τουλάχιστον να συνυπολογισθούν στην εξοικονόμηση πόρων από το υπουργείο Εσωτερικών το 2012.
Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προτίθεται να αυξήσει το παράβολο για την ανανέωση των αδειών παραμονής των νομίμων αλλοδαπών.




Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: