Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Συντονισμένη συνεργασία για την μεταρρύθμιση του κράτους ζητά από τους υπουργούς ο πρωθυπουργός

«Αρχίζει η αξιολόγηση»


O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει προσωπικά το συντονισμό της μεταρρύθμισης του κράτους
O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει προσωπικά το συντονισμό της μεταρρύθμισης του κράτους   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθιήνα
Οδηγίες προς όλους τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς σχετικά με την μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης έστειλε ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι «αρχίζει η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των φορέων τους, με στόχο την αναδιάθρωσή τους», προκειμένου να εξορθολογιστεί η λειτουργία τους και η περιστολή των δαπανών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός ζητά συντονισμένη συνεργασία από όλους. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που θα συντονίζει και θα κατευθύνει την προσπάθεια και θα συνεδριάζει τακτικά, υπό την προεδρία του.

Η επιστολή του πρωθυπουργού αναλυτικά:

«Μια από τις βασικές τομές που πρέπει να εφαρμόσει η Κυβέρνησή μας είναι η μεταρρύθμιση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Κύρια επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής διοίκησης, απαλλαγμένης από τις χρόνιες παθογένειές της, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Μιας Διοίκησης αντάξιας ενός Κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Τις επόμενες ημέρες ξεκινά από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα και με την πολύτιμη συνδρομή του δικού μας ανθρώπινου δυναμικού, η αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους με στόχο την αναδιάρθρωσή τους.

»Έτσι, θα εντοπίσουμε και θα εξουδετερώσουμε τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες της Διοίκησης.  Αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης ανενεργών μονάδων και υπηρεσιών, με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων και την περιστολή περιττών δαπανών.

»Είναι επιτακτικά αναγκαίο να περιορίσουμε δραστικά τη γραφειοκρατία και τις άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Και να εγγυηθούμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Όπως, επίσης, είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός του κόστους και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

»Για να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο απαιτείται, σε κάθε βήμα, η συντονισμένη συνεργασία όλων μας.

»Για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης θα συντονίζει και θα κατευθύνει την όλη προσπάθεια ενώ θα συνεδριάζει τακτικά υπό την ευθύνη μου».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: