Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την επομένη του Eurogroup


Ο Ευ.Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη
Ο Ευ.Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αναμένεται το απόγευμα της Τετάρτης, έπειτα και από τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνάντηση ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίζεται να κρατά αποστάσεις από την τακτική και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

Βασικό στοιχείο της διαφωνίας του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, είναι η αποφυγή αναφοράς στα ζητήματα, το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της επαναδιαπραγμάτευσης.

Ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Η ενόχληση του κ. Βενιζέλου εκφράστηκε με δήλωση που έκανε  η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, αλλά και στην ανάγκη επιμήκυνση του προγράμματος κατά δύο τουλάχιστον έτη.

Η Φώφη Γεννηματά υπενθύμισε τις προτάσεις του κ. Βενιζέλου για τη διαπραγμάτευση και την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης «που ξεκινά από την εκτίμηση των νέων μακροοικονομικών δεδομένων και την ανάγκη να συμφωνηθεί η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία, ει δυνατόν και, πάντως, για όχι λιγότερα από δύο, έτη».

«Ένα τέτοιο συμφωνημένο πλαίσιο είναι απολύτως αναγκαίο, για να μπορέσουν να γίνουν με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο όλα τα επιμέρους βήματα και για το τρέχον, αλλά και για τα επόμενα έτη» είπε κ κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε:

«Αυτά που είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, είχε την ευκαιρία να τα πει και στη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας και είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσουν τελικά και την επίσημη στρατηγική της χώρας, που πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, αμέσως μετά την επιστροφή του Υπουργού Οικονομικών από τις Βρυξέλλες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: